dobroge.tv

Live

4,3 milioane de euro pentru sportul constănțean

10 iulie 2020
Publicitate

Sportul de performanță în Constanța va fi susținut în următorul an cu aproape 4,3 milioane de euro. Asta după ce Primăria Constanța a anunțat cele 13 proiecte care vor fi susținute financiar de către municipalitate în cadrul Programului „Promovarea Sportului de Performanță“. Mai mult de jumătate din această sumă va ajunge la două cluburi: HC Dobrogea Sud și FC Farul Constanța.

HC Dobrogea Sud, care a încheiat sezonul pe locul 4 după suspendarea campionatului din cauza coronavirusului, va fi susținută financiar de Primăria Constanța în viitorul sezon competițional cu aproape două milioane de euro, mai exact nouă milioane de lei. 

În aceste condiții, clubul constănțean va avea în sezonul viitor unul dintre cele mai mari bugete din Liga națională, în care își doreste să cucerească titlul în întrecerea internă, Cupa României și un parcurs cât mai lung în cupele europene. Prin comparație, Dinamo București, ultima campioană a României la handbal masculin a avut la dispoziție în ultimele două sezoane câte aproximativ 5 milioane de lei pentru aceleași obiective. Asociația Fotbal Club Farul Constanța va fi și ea sprijinită de municipalitate cu 4 milioane de lei, puțin peste 800 de mii de euro. 

FC Farul, echipă patronată de Ciprian Marica, a încheiat ultimul sezon competițional pe locul 11 în Liga secundă. Cele două echipe de baschet ale Constanței care evoluează în Ligiile Naționale la masculin și feminin din România se vor baza pe câte 1,2 milioane de lei. Surprinzătoare în lista proiectelor de promovare a sportului de performanță este prezența Clubului Sportiv Tomitanii, care va primi din Primăria Constanța 1 milion de lei. Echipa de rugby a Constanța a punctat mai degrabă la capitolul contraperformanțe în ultimul sezon. 

Chiar dacă a beneficiat și atunci de bani de la municipalitate, clubul constănțean a încheiat sezonul cu înfrângeri pe linie, fiind considerată de departe cea mai slabă echipă din SuperLiga națională de rugby a României. De asemenea, al doilea club de rugby din Constanța, Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia, va primi și el 700.000 de lei. Printre codașele la capitolul finanțări din partea Primăriei Constanța se numără Clubul Sportiv Farul Constanța sau Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța, care împreună au adus zeci de medalii la disciplinele pe care pregătesc, care vor beneficia împreună de un milion de lei. 

Alte asociații care vor fi susținute financiar sunt Clubul Sportiv Universitar Neptun, Asociația Club Sportiv Top Star Table Tennis Constanța, Asociația Club Sportiv Academia de Volei Constanța, Asociația Club Sportiv Selena Constanța, Asociația Club Sportiv Frontiera Tomis Constanța și Clubul Sportiv „Fly OC“ Constanța, care vor împărți 2,5 milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233