dobroge.tv

Live

Confruntarea dintre Farul și FCSB, la un pas de amânare

21 octombrie 2021
Publicitate

Anunțată încă de la începutul săptămânii, amânarea partidei dintre Farul Constanța și FCSB este acum la mâna oficialilor Ligii Profesioniste de Fotbal. Formația din Capitală a rămas doar cu 11 jucători valizi, astfel că se află în imposibilitatea de a disputa partida din etapa a 13-a a campionatului. Reacția oficialilor constănțeni a venit imediat, mai ales că aceștia și-ar fi dorit ca meciul să se dispute la data stabilită.

FCSB rămâne fără fotbaliști de la o zi la alta, astfel că disputarea partidei cu Farul Constanța, din etapa a 13-a a Ligii Întâi, este aproape de amânare. Dacă ieri bucureștenii se puteau baza pe serviciile a 13 jucători, astăzi doar 11 mai erau valizi, după ce Florin Tănase și Andrei Miron au devenit indisponibili din cauza problemelor medicale.

Tocmai din acest motiv, se pare că oficialii FCSB-ului au depus joi la Liga Profesionistă de Fotbal, dosarul prin care solicită amânarea partidei. Solicitarea a ridicat însă numeroase semne de întrebare, mai ales din partea oficialilor Farului, care susțin că meciul trebuie să se joace pentru că articolul la care fac referire bucureștenii are în vedere doar cazurile de coronavirus.

Eu vreau doar să fie respectat regulamentul. Din ce știu, un meci se poate amâna exclusiv din cauza infectărilor cu COVID-19, nu și din cauza accidentărilor. Noi ne-am pregătit toată săptămâna cu gândul că meciul se va juca, nu ne-am gândit la amânare. Vom respecta orice decizie a LPF, dar vrem ca totul să fie făcut conform regulamentului!”, a declarat Gheorghe Popescu, președinte Farul Constanța.

În momentul de față, din jucătorii indisponibili ai FCSB-ului șapte au fost depistați cu COVID-19, iar alți nouă au probleme cu accidentările. De asemenea, în această seară, Farul Constanța a transmis un comunicat de presă prin care solicită Ligii Profesioniste de Fotbal urgentarea luării unei decizii în acest sens.

După informațiile apărute în această săptămână, în spațiul public, legate de situația jucătorilor indisponibili din lotul FCSB, infectați cu Covid, solicităm Ligii Profesioniste de Fotbal, organizatoarea competiției „Liga 1”, să ne comunice oficial, cât mai repede posibil, dacă meciul dintre Farul Constanța și FCSB se va disputa sau nu la data la care a fost programat, respectiv 24 octombrie 2021. Clubul nostru dorește ca acest meci să se desfășoare la data programării lui, iar organizatorul competiției trebuie să ne comunice astăzi, în funcție de documentația prezentată de FCSB, dacă meciul se joacă sau nu”, se arată în comunicatul Farului.

În protocolul UEFA, implementat și în Liga 1 începând cu startul stagiunii trecute, este specificat faptul că un meci poate fi amânat dacă una dintre echipe nu are la dispoziție cel puțin 13 jucători valizi, dintre care un portar, fără să se transmită, însă, dacă se iau în calcul exclusiv fotbaliștii infectați cu COVID-19.

Partida dintre Farul Constanța și FCSB, contând pentru etapa a 13-a a Ligii Întâi, ar trebui, potrivit programării, să se dispute duminică, 24 octombrie, cu începere de la ora 20.30, la Ovidiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233