dobroge.tv

Live

Se turează din nou motoarele la Constanța în cadrul competiției 4V Rally Raid România

21 octombrie 2021
Publicitate

Se vor tura din nou motoarele pe dealurile și câmpiile din județul Constanța. Competiția internațională 4V Rally Raid România a ajuns la ultima etapă din 2021. Timp de două zile concurenții vor străbate 700 de km. Pentru ultima oară în acest an, sportivii își vor pune din nou în valoare rezistența și capacitatea de orientare, cât și fiabilitatea mașinii de concurs. Evenimentul este unul caritabil. Mai multe familii nevoiași vor fi ajutate de piloți.

Claudiu Barbu este unul dintre piloții care vor participa timp de patru zile la 4V Rally Raid, care reprezintă totodată și ultima etapă a Campionatului Național. Triplu campion național și participant în acest an în Raliul Dakar, el iubește adrenalina și așteaptă cu nerăbdare să pornească într-o nouă cursă.

Trei participări la Dakarul din Africa, singurul pilot din lume care a reușit să traverseze deșertul Sahara de unul singur, fără navigator și fără o echipă de asistență tehnică. Este vorba de foarte mulți kilometri. În cele două zile de curse sunt aproape cinci kilometri de Rally Raid în care atât mașina cât și pilotul și copilotul vor fi supuși unui proces de epuizare”, a declarat Claudiu Barbu, pilot Rally Raid.

La fel ca și în vară, 4V Rally Raid România adună la linia de sosire și un număr important de concurenți din străinătate. Toți aceștia se vor întrece un traseu special configurat cu această ocazie, care le vor pune la încercare, în primul rând, capacitatea de orientare, dar și abilitățile de pilotaj și performanțele autovehiculelor.

În acest weekend se va decide cine va fi pe 2021 campionul României la Rally Raid. Prin sport de viteză, pe terenul off-road. După cum bine știți, județul are câmpii întinse, dealuri, unde concurenții se pot întrece în siguranță”, a declarat Jean Vlad, organizator principal Rally Raid.

„Este un proiect câștigat în urma unor concursuri, unui concurs de proiecte, în baza Legii 350 și s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune. Deci nu e vorba de a ajuta. Aici e vorba de o bătălie între proiecte”, a declarat Decebal Dumitrașcu, reprezentant Consiliul Județean Constanța.

Întrecerile se vor da la patru categorii de concurs: auto, moto, ssv și quad, în timp ce concurenții au împărțiți, în funcție de nivelul de experiență, între clasele profi, promo și discovery.

Este mai dificilă și mai expusă participarea la un concurs de genul acesta cu motocicleta. Măsurile de siguranță în privința echipamentului sunt upgradate la maxim, adică echipamentul de protecție trebuie să atingă niște standarde. De aceea eu mă ocup în afară de verificarea motocicletelor din punct de vedere tehnic și de verificarea echipamentului de protecție”, a declarat Cătălin Mităchescu, reprezentant Federația Română de Motociclism.

În paralel cu ultima etapă a Campionatului Național de Rally Raid, toți participanții se vor întrecere și în Raliul Speranței - Cupa Județeană 4V, Constanța. Această competiție este în primul rând una umanitară, indiferent de câștigătorul ei mai multe familii nevoiașe de pe raza județului Constanța urmând să primească sprijin din partea organizatorilor pentru a putea trece vremurile ce urmează să vină.

Se pot înscrie mai multe categorii de autovehicule: autoturisme 4x4, side by side și motociclete. Am încercat să identificăm câteva familii de pe raza județului nostru care au probleme. Familii cu trei, patru, cinci copii care nu au venituri, nu au lemne să se încălzească, nu au cum să-și cumpere alimente și atunci am hotărât împreună cu sportivii să încercăm să ajutăm aceste câteva familii”, a declarat Jean Vlad, organizator principal Rally Raid.

La fel ca și la edițiile precedente, un mare accent va fi pus pe siguranța concurenților, dar și a celor implicați în buna desfășurare a evenimentului.

Monitorizăm în timp real absolut toți concurenții, îi vedem pe hartă, pe unde se deplasează, cu ce viteză se deplasează. Folosim aceste trackere GPS și pentru a monitoriza viteza în zonele în care concurenții au o limitare de viteză și de acolo pot să apară penalizări”, a declarat Ionuț Davidescu, membru în Comisia Națională de Rally Raid.

Întrecerile din cadrul 4V Rally Raid și Raliul Speranței - Cupa Județeană 4V, Constanța au debutat joi după amiază cu prologul, în cadrul căruia s-a stabilit ordinea de plecare în concurs. Vineri și sâmbătă sunt programate cele două etape, care se vor desfășura pe o distanță de aproximativ 700 de km.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233