dobroge.tv

Live

Simona Halep, eliminată de Maria Sakkari în sferturile de finală ale Kremlin Cup

Simona Halep, eliminată de Maria Sakkari în sferturile de finală ale Kremlin Cup
22 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 8, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, de Maria Sakkari din Grecia, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 3, în sferturile de finală ale Kremlin Cup, scrie news.ro.

Maria Sakakri este o atletă desăvârşită, e puternică şi dezinvoltă pe teren. Stăpâneşte bine loviturile, mai ales cele cu dreapta, o adevărată escadrilă de atac la sol. Bombardează de pe fundul terenului, cu unghiuri greu de ajuns, vine la fileu ca o furtună şi rarerori greşeşte sau ratează lovitura decisivă dintr-o asemenea poziţie. În acest moment, este o jucătoare greu de învins, în special pe hard.

Simona Halep a plecat în mod clar ca outsider în partida de la Moscova, prima dintre ele în circuit, ţinând cont de forma în care se află cele două jucătoare. Fostul lider WTA a pierdut în primul rând din punct de vedere fizic competiţia cu Sakkari. Supusă unei presiuni apăsătoare şi constante, Halep a ţinut cu greu pasul cu adversara ei. Deşi în primul set scorul a fost strâns şi jocul a părut echilibrat, sportiva din Grecia a dictat ritmul, a făcut majoritatea punctelor, şi pe ale ei şi pe ale Simonei, cu propriile greşeli, şi nu a lăsat impresia că e în pericol să scape înfruntarea din mână. A fost pe tot terenul şi aproape toate eforturile jucătoarei române de a schimba consistenţa loviturilor, adâncimea şi înălţimea lor au fost sortite eşecului.

Echilibrul primului set s-a rupt cu un break reuşit de a treia favorită la scorul de 2-1 pentru ea, apoi s-a mers cu serviciul până la 5-3, când Halep a făcut şi ea un break. Însă în ghemul următor, Simona Halep, deşi a luptat cu multă dăruire, şi-a cedat serviciul şi setul după 57 de minute de joc. Românca a avut avantaj pe mai toate ghemurile de serviciu ale adversarei, dar Sakkari a revenit natural, cu servicii tari, bine plasate, urmate de lovituri decisive.

Setul al doilea a fost, până la un punct, o demonstraţie de mobilitate, forţă şi inspiraţie oferită de Maria Sakkari. După un ghem cedat, la 3-0, pe serviciul Simonei Halep, grecoaica s-a desprins la 5-1 şi a servit pentru a se califica în penultimul act.

Cu spectrul eliminării inevitabile în faţă, Halep s-a scuturat de orice presiune a rezultatului şi a jucat relaxată, a salvat o minge de meci a adversarei, apoi a pus break-ul pe tabelă în dreptul ei, la a patra oportunitate avută.

Ghemul de 2-5 al româncei a fost ca o rangă înfiptă în mecanismele ce păreau atât de bine unse ale jocului Mariei Sakkari. Evoluţia ei s-a dereglat subit, în timp Halep a dat totul pe teren, a mai luat un ghem, apoi încă un break şi s-a apropiat la 4-5.

Din nefericire, revenirea Simonei s-a încheiat în ghemul următor, tot pe propiul serviciu, şi după ce a avut 30-0. Sportiva din Grecia a găsit resursele să încheie jocul, cu 6-4, după o oră şi 44 de minute.

Învingătoarea va evolua în semifinale cu Ekaterina Alexandrova, locul 37 WTA, care a eliminat-o, în sferturi, pe principala favorită, Arina Sabalenka, locul 2 WTA, cu 6-3, 6-4.

Accederea în sferturi este recompensată la Kremlin Cup, turneu pe care Halep l-a câştigat în 2013, cu un premiu de 15.500 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

După această competiţie, jucătoarea română şi-a asigurat urcarea pe locul 17 WTA, începând de luni.

Simona Halep va participa săptămâna viitoare la Transylvania Open, turneu de categorie WTA 250 organizat tot în sală, la Cluj-Napoca.


Sursă foto: Digi Sport

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233