dobroge.tv

Live

Colege la Phoenix, adversare la naționale

28 octombrie 2021
Publicitate

Staff-ul tehnic al lui Phoenix Știința Constanța a avut parte de o surpriză în debutul acestei săptămâni. Pe adresa clubului au sosit două convocări al echipele naționale ale României și Islandei pentru meciurile din noiembrie, din preliminariile Campionatului European din 2023.

Învingătoare duminică în fața celor de la CS Municipal Târgoviște, Phoenix CSU Simona Halep Constanța a început săptămâna cu o veste bună. Federația Română de Baschet a trimis convocările pentru următoarea acțiune a naționalei de senioare, care va juca în noiembrie primele două partide din calificările la Women‘s EuroBasket 2023. Printre jucătoarele așteptate la reunirea lotului se numără și Bianca Fota.

Vestea vine ca o confirmare perioadei bune pe care aceasta o traversează, în vară ea evoluând și în tricoul naționalei României de baschet 3x3. Fota nu este însă singura jucătoare din lotul pregătit de Miroslav Popov care va evolua în preliminarii în luna noiembrie.

Și islandeza Sara Hinriksdottir a fost convocată la naționala țării sale, astfel că cele două vor deveni din colege de echipă adversare. Și asta pentru că România face parte din grupa C a calificărilor la Women‘s EuroBasket 2023, alături de Ungaria, Spania și Islanda. „Acvilele” se vor reuni în 7 noiembrie la București.

Primul meci va fi cu cel mai accesibil adversar din grupă, Islanda, programat joi, 11 noiembrie, la Sala Dinamo. În 14 noiembrie România va juca la Almeria cu Spania, multiplă campioană europeană. După acel meci, jucătoarele vor reveni la cluburi și Liga Națională se va relua cu etapa din 20 noiembrie.

În calificările europene va urma o pauză de un an, urmând ca în a doua fereastră „tricolorele” să joace acasă cu Ungaria, în 24 noiembrie 2022, și în deplasare cu Islanda, pe 27 noiembrie.

Ultima fereastră de calificări va fi în februarie 2023, când România va primi vizita Spaniei, pe 9 februarie, și va merge în Ungaria, pe 12 februarie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233