dobroge.tv

Live

Enes Sali, forțat să joace pentru România

10 noiembrie 2021
Publicitate

Convocarea lui Enes Sali la naționala de seniori a devenit principalul subiect de discuții în jurul primei reprezentative a României. Mirel Rădoi a căutat să răspundă astăzi la toate întrebările legate de acest aspect la conferința de presă susținută cu ocazia meciului cu Islanda, din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar.

Selecționerul României, Mirel Rădoi, a oferit miercuri dimineață, pe larg, motivele care l-au determinat să îl convoace la prima reprezentativă pe Enes Sali, tânărul jucător al Farului, care nu a împlinit nici 16 ani.

În opinia lui Rădoi, Sali este un talent înnăscut, pe care România nu își permite să îl piardă în favoarea unei alte reprezentative, în condițiile în care el are și cetățenie turcă și canadiană. Ca să nu mai fie eligibil pentru altă selecţionată de seniori, un fotbalist care nu a împlinit 21 de ani trebuie să aibă trei meciuri jucate la naţionala care l-a debutat.

În toată perioada asta am încercat să adunăm foarte multe informații. Am dat timpul puțin înapoi și am încercat să adunăm informații despre jucătorii care, la 15 ani au avut impactul pe care îl are Sali la nivel de fotbal românesc. Evident că direct nu am putut, doar am cules informații când vorbim de Gică Hagi, ce făcea la vârsta aia, de Balaci, de Dobrin, de Sorin Cîrțu și așa mai departe, exemplele pot continua, sunt câteva.

La fel, am venit mult mai aproape de momentul actual și am întrebat să vedem ce au făcut jucătorii care au fost la fel de talentați ca el, dar cum arătau la vârsta lui Sali. Și ne-am dus către Ianis, către Cicâldău, către Moruțan, către Man, către Coman, către Tănase și până la urmă ne-a ieșit că niciunul nu a avut impactul așa mare pe care l-a avut Sali la vârsta lui. Asta înseamnă că este un talent pe care România în momentul de față, din punctul meu de vedere, nu-și poate permite să-l piardă”, a declarat Mirel Rădoi, selecționer România.

Naționala de fotbal a României joacă joi seară împotriva selecționatei Islandei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Partida se va disputa pe noua arena din Ghencea, fără spectatori, de la ora 21.45.

România este pe locul 2 în clasament, cu 13 puncte, fiind urmată de Macedonia de Nord și de Armenia, echipe care au câte 12 puncte. Germania este pe primul loc, cu 21 de puncte, calificată deja la turneul final.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233