dobroge.tv

Live

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: ''Mulţumim, Horia Tecău! Retragerea e doar un nou început...''

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: ''Mulţumim, Horia Tecău! Retragerea e doar un nou început...''
18 noiembrie 2021
Redactia DTV

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a transmis, joi, un mesaj de mulţumire tenismenului Horia Tecău, care şi-a anunţat retragerea din activitate. Forul olimpic român subliniază că "retragerea e doar un nou început".

"Mulţumim, Horia Tecau !

Pentru fiecare moment trăit împreună la Rio, pentru emoţiile şi inspiraţia clipei care ţi-a adus argintul olimpic, pentru călătoria frumoasă din Cupa Davis şi cele trei trofee de Mare Şlem.

Team Romania e mândră de tot ceea ce ai realizat în tenis şi îţi transmite că retragerea e doar un nou început ...", este mesajul transmis de COSR.

Horia Tecău a afirmat, joi, într-o postare pe Facebook, că sportul a fost viaţa lui şi l-a învăţat să viseze, dar este momentul să se bucure de viaţă "într-un mod diferit".

"O mulţime de emoţii am acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit şi oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să dezvolt abilităţi de viaţă în acest proces. Energia terenului de tenis şi a fanilor tenisului m-au răsplătit enorm şi voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit şi să transformăm toată această energie într-o nouă formă", a scris Tecău pe Facebook.

În cariera sa, Horia Tecău, acum pe locul 19 ATP la dublu, fost numărul 2 mondial, a câştigat 38 de trofee, dintre care trei de grand slam, Wimbledon, în 2015, US Open, în 2017, ambele în echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer, şi Australian Open la dublu-mixt, în 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands.

Tot cu Rojer, el a cucerit trofeul la Turneul Campionilor, în 2015, iar cu Florin Mergea a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

Din tenis, Horia Tecău, 36 de ani, a câştigat premii brute de peste 5,8 milioane de dolari.

Etichete:
tecau horia tecau
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233