dobroge.tv

Live

Victorie pentru tenismenul Novak Djokovic. Sârbul poate rămâne în Australia, dar Ministerul Imigrării analizează o nouă anulare a vizei

Victorie pentru tenismenul Novak Djokovic. Sârbul poate rămâne în Australia, dar Ministerul Imigrării analizează o nouă anulare a vizei
10 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Victorie pentru tenismenul sârb Novak Djokovici. Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Avocatul guvernului australian, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovici, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

Audierile în cazul vizei anulate a numărului 1 mondial au început, luni dimineaţa, la Melbourne.

Mai întâi, liderul ATP a primit permisiunea de a părăsi hotelul de carantină pentru a urmări procedurile de la tribunal în alt loc din Melbourne. El a părăsit hotelul de izolare în care a fost plasat, la sosirea în Australia.

Numărul 1 mondial, plasat în carantină într-un centru destinat solicitanţilor de azil.

Novak Djokovic, care nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, a primit o „derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului, potrivit digi24.ro.

Avocații tenismenului sârb susțin că acesta a avut recent COVID-19, fiind testat pozitiv pe 16 decembrie. Ei cereau să fie lăsat să intre în Australia, deoarece se află în perioada de 6 luni de după îmbolnăvire și nu ar avea nevoie de vaccin. Pe această bază, Novak Djokovic a primit o scutire de la obligativitatea imunizării din partea unei comisii independente de medici, la cererea Federației de Tenis din Australia. Decizia nu a fost acceptată însă de autoritățile federale australiene.

Pe de altă parte, există semne de întrebare privind îmbolnăvirea numărului 1 mondial. Exact pe 16 decembrie, în ziua în care ar fi testat pozitiv la COVID, Novak Djokovic a mers la Poșta Serbiei, care a lansat o serie de timbre în onoarea lui. Iar a doua zi, pe 17 decembrie, el a decernat premii celor mai buni jucători de tenis, copii și juniori, din Belgrad. Nimeni nu purta mască la evenimentul ținut chiar la academia de tenis a jucătorului din Belgrad.

Novak Djokovic se află de joi într-un centru de carantină din Melbourne, devenit loc de pelerinaj pentru susținătorii săi. Campionul sârb a fost plasat la centrul Park Hotel, destinat solicitanţilor de azil, mai scrie digi24.ro.

Lui Djokovici, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină. Tenisemnul a făcut apel. El a venit în Australia pentru a participa la Australian Open, primul grand slam al anului, care începe la 17 ianuarie, potrivit news.ro.

Sursă foto: Novak Djokovi Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233