dobroge.tv

Live

Buricea a strigat adunarea la HC Dobrogea Sud

11 ianuarie 2022
Publicitate

După aproape o lună de pauză, handbaliștii de la HC Dobrogea Sud s-au reunit la început acestei săptămâni. De la primul antrenament al anului au lipsit motivat Ionuț Nistor și Dani Vasile, dar și Iraklis Cikovani, care au participat la acțiunile echipelor naționale. Pentru constănțeni, februarie se anunță o lună de foc, în care vor întâlni numai formații de top din Liga Națională.

Aproape o lună au avut pauză handbaliștii de la HC Dobrogea Sud pentru a-și încărca bateriile înaintea unui retur de foc. Constănțenii au terminat anul pe primul loc în Liga Națională și speră să cucerească cel puțin un trofeu la finalul sezonului. De la reunirea care a avut loc la începutul acestei săptămâni au lipsit motivat internaționalii Ionuț Nistor, Daniel Vasile și Irakli Chikovani, care au participat la acțiunile echipelor naționale. În schimb, a fost prezent Marin Vegar, care a ratat lotul final al Bosniei pentru EURO 2022 din cauza unei accidentări.

O vacanță plăcută, destul de lungă, nu n-am așteptat. O lună este destul de ciudat pentru noi. Dar suntem bucuroși că ne-am adunat și trebuie să începem munca pentru că ne așteaptă niște meciuri foarte grele”, a declarat Liviu Caba, HC Dobrogea Sud Constanța.

După cum știți, Dani Vasile și Nistor au fost la națională, Chikovani și el. Vor veni în zilele ce urmează. Și sperăm să fie sănătoși și ei și să ne apucăm de treabă pentru că va veni o perioadă foarte grea și niște meciuri extraordinar de dificile”, a declarat George Buricea, antrenor HC Dobrogea Sud Constanța.

Antrenorul George Buricea a condus prima ședință de pregătire, la care a participat și cel mai nou membru al staff-ului, preparatorul fizic Bogdan Ungureanu. Chiar dacă suntem în plină iarnă, HC Dobrogea Sud va avea parte de o lună februarie de foc, astfel că pregătirea din această perioadă este foarte importantă. Constănțenii vor juca pe 31 ianuarie, acasă, cu Potaissa Turda, după care le va întâlni pe rând pe Steaua, la Chiajna, pe Dinamo, la Constanța, și pe Minaur, la Baia Mare.

Am început sezonul cu SuperCupa și primele patru etape cele mai grele, acum returul începe cu primele patru meciuri care, din punctul meu de vedere, sunt aproape decisive și vom ști la finalul lunii februarie, începutul lui martie cam pe ce loc ne vom clasa. Vom juca cu Turda acasă, meci direct pentru locul doi. La Steaua, la fel meci direct pentru locul doi și dacă reușim să le câștigăm pe amândouă vine Dinamo aici la Constanța, care e meci, putem spune, pentru titlu. Dacă noi reușim să batem și Dinamo, trecem și peste ei în clasamentul la zi. Dar, haideți să o luăm ușor. Primul meci e foarte greu, suntem mai puțini, și vreo doi trei accidentați”, a mai declarat George Buricea, antrenor HC Dobrogea Sud Constanța.

Rămânem cu picioarele pe pământ. Știm că ne așteaptă un retur de foc, chiar aș putea spune, cu patru etape extrem de importante. Practic primele patru echipe din clasament, cinci cu tot cu noi, vin la Constanța, jucăm cu ele, dar eu zic că în trei săptămâni George va pune pe tavă o echipă foarte competitivă”, a declarat Ionuț Rudi Stănescu, președinte HC Dobrogea Sud Constanța.

În clasamentul Ligii Naționale de handbal masculin, HC Dobrogea Sud ocupă prima poziție, cu 40 de puncte adunate după 15 etape. Constănțenii sunt urmați la o lungime distanță de campioana în exercițiu, Dinamo București, care are și un meci mai puțin disputat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233