dobroge.tv

Live

Pe urmele lui „Big Ghiță“

11 august 2020
Publicitate

Baschetul românesc l-a găsit în sfârșit pe noul Ghiță Mureșan, cel mai mare baschetbalist român din istorie. În vârstă de doar 15 ani și cu o înălțime ce măsoară doi metri, Lorenzo Diaconescu a făcut deja un prim pas important în cariera sa. De aproape un an el se pregătește la academia celor de la Real Madrid, una dintre forțele europei în baschetul profesionist. Timp de aproape o săptămână Lorenzo s-a antrenat și la Constanța sub comanda celui mai titrat antrenor din România, Marcel Țenter.

Chiar dacă pentru mulți este deocamdată un necunoscut, Lorenzo Diaconescu se face imediat remarcat pe terenul de baschet. De la înălțimea celor doi metri pe care îi măsoară la doar 15 ani, el pare mai degrabă un Gulliver printre colegii săi de generație sau chiar mai mari. 

Tocmai din acest motiv nu puțini sunt cei care l-au comparat deja cu Ghiță Mureșan, cel mai mare baschetbalist român din istorie. Și până acum nu s-au înșelat. Aflat la vârsta la care alți copii încă visează la meciuri memorabile, Lorenzo Diaconescu se poate lăuda că a luat contact cu marea performanță. De aproape un an el este cadet la celebra academie de baschet a celor de la Real Madrid, una dintre cele mai puternice formații ale Europei.

Chiar dacă face parte din academia lui Real Madrid, Lorenzo nu s-a lăsat dus de valul succesului și se antrenează cot la cot cu mai tinerii practicanți ai baschetului. Așa s-a întâmplat și săptămâna trecută, când timp de șase zile s-a pregătit în tabăra de baschet de pe litoralul românesc, organizată în premieră de Academia de baschet „Gheparzii“ cu sprijinul celor de la Phoenix Constanța.

În scurta sa carieră de până acum, Lorenzo Diaconescu s-a pregătit la grupele de copii ale celor de la Solaris, Asesoft și Dan Dacian. De asemenea, el a luat parte și la Campionatul Național U13 din 2018, pentru ca apoi să intre în programul Federației Române de profil, Perform Baschet.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233