dobroge.tv

Live

Simona Halep, eliminată în turul al doilea al turneului de la Roma

Simona Halep, eliminată în turul al doilea al turneului de la Roma
12 mai 2022
Redactia DTV

Publicitate

Simona Halep, locul 21 WTA, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 7-6 (1), 6-3, de americanca Danielle Collins, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 7, în turul al doilea al turneului de la Roma, scrie news.ro.

Meciul de pe arena Pietrangeli a fost unul cu emoţii pentru Simon Halep, din cauza unui moment care i-ar fi putut pune din nou în pericol cariera. La scorul de 3-4, Halep a alunecat şi şi-a "îndoit" glezna dreaptă, aducând aminte de accidentarea gravă suferită anul trecut, tot la Roma. Din fericire, ea a putut continua partida fără să ceară asistenţă medicală.

Collins izbeşte mingile din aproape orice poziţie şi a supus-o pe Halep unei presiuni uriaşe, căreia românca i-a făcut faţă destul de bine o perioadă. Jucătoarea de 30 de ani a căutat să joace lung, înalt, orientat către reverul rivalei, pentru a evita forehand-ul devastator al acesteia, a alergat inepuizabil la fiecare minge. Însă nesusţinută de al doilea serviciu, penalizat mai mereu de Collins, fostului lider WTA i-a fost greu să se desprindă.

Setul I a fost un meci în sine, de o oră şi 21 de minute. Până la 4-4, s-a mers în serii de două ghemuri consecutive câştigate de fiecare jucătoare. Collins a avut 2-0, după un break în ghemul secund, apoi 4-2, dar Halep a revenit de fiecare dată şi a egalat. La 2-2, românca a condus în următoarele ghemuri, 15-40, 40-0, dar nu a putut să le închidă pentru că jucătoarea din SUA a revenit imparabil.

Simona Halep a trecut pentru prima dată în avantaj, la 6-5, după un break, dar a servit slab şi a pierdut următorul ghem la 0. În tie-break, sportiva din Constanţa a fost din nou sufocată de adversară şi Collins s-a impus cu 7-1.

Fără un scor favorabil după imensul efort depus, Halep a cedat brusc, probabil şi din cauza problemei de la gleznă, nu însă fără luptă. Românca a continuat să alerge cu disperare după fiecare minge, dar impresia lăsată a fost una de neputinţă, în faţa agresivităţii neobişnuite a adversarei.

În setul secund, jucătoarea americană a condus cu 4-0, înainte ca Simona Halep să puncteze pe tabelă. Ea a avut minge de break în ghemul următor, dar, ca mai tot timpul în acest meci, Collins a anulat-o lejer. Sportiva română a mai câştigat două ghemuri până la final, de la 1-5, înainte de a se recunoaşte învinsă, scor 3-6, după două ore şi două minute de la start.


Sursă foto: news.ro

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233