dobroge.tv

Live

Se schimbă regulile în Liga a doua

19 august 2020
Publicitate

Se schimbă regulile în Liga a doua. Al doilea eșalon fotbalistic al țării va prelua sistemul aplicat în Liga întâi și se va disputat în noul în două etape, sezon regular urmat apoi de play-off și play-out.

Se complică calculele în privința echipelor care vor să promoveze la anul în Liga Întâi după ce Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a validat în ședința de marți noul format competițional al Ligii 2. 

Astfel, în ediția 2020-2021, care va debuta la data de 29 august, în prima parte a campionatului se va disputa doar turul. În aceste condiții echipele înscrise vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out. 

La final, locul 1 și 2 promovează direct în Liga 1, iar locurile 3 și 4 vor disputa baraj cu locurile 7 și 8 din play-out-ul Ligii 1. Restul formațiilor din Liga a doua, de la locul 7 în jos, vor fi împărțite în două serii de câte 7 echipe și se va juca din nou doar turul, adică 6 partide. Ultimele două clasate din fiecare serie vor retrograda direct în Liga 3, iar locurile 5 din fiecare serie joacă între ele un baraj de menținere în Liga 2. 

Astfel, la finalul campionatului, cinci formații din Liga a doua vor retrograda în Liga a treia. Chiar și așa există posibilitatea ca la startul campionatului Liga a doua să se alinieze 21 de formații, din cauza situației în care se află CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. 

În acest sens, în cadrul aceleiași ședințe au fost validate două scenarii, cu 20, respectiv 21 de echipe la start în sezonul 2020-2021 al Ligii 2. Certificarea CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și dreptul de participare vor fi stabilite după o decizie a Comisiei de Apel.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233