dobroge.tv

Live

Hagi, la ora bilanțului

25 mai 2022
Publicitate

La mai puțin de o săptămână de la ultimul meci al sezonului, Farul Constanța își face bilanțul după revenirea pe prima scenă a fotbalului din România. „Marinarii” s-au calificat în play-off, au încheiat campionatul pe locul cinci și au promovat la prima echipă opt jucători ai Academiei „Gheorghe Hagi”. „Regele” spune însă că mai este încă mult de muncă pentru ca Farul să ajungă acolo unde îi este locul.

Vă prezentăm în cele ce urmează un amplu interviu cu Gheorghe Hagi, în care trage concluziile după primul an al „marinarilor” în Liga Întâi.

Reporter: A trecut un an de la unirea dorită de toți constănțenii, ați renunțat atunci la un club pe care l-ați format și cu care ați obținut rezultate fantastice în scurt timp, pentru a readuce brandul Farul în elita fotbalului românesc. Cum S-a simțit acest an?

Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul Constanța: Cred că suntem bucuroși cu toții pentru că, în momentul de față, există un singur club în Constanța și acela este brandul Farul, care trebuie promovat și dus la nivelul cel mai înalt de performanță. Da, a trecut un an, s-a muncit foarte bine și cred că este un an unde putem spune că a fost un an pozitiv și lucrurile au fost bune. Suntem doar la început, mai avem de muncit foarte mult și sper ca în timp, pe un proiect foarte bine stabilit, Farul să crească de la an la an și, bineînțeles, să ajungă una dintre echipele cele mai bune din România.

Reporter: Farul are în prezent și cea mai puternică academie din țară din ultimii 10 ani, are în structura clubului mulți foști jucători importanți din fotbalul românesc, v-ați gândit la acest lucru înainte de unire și, dacă se poate spune că, din acest punct de vedere, Farul este un club complet?

Gheorghe Hagi: Orice club mare are baza făcută pe o academie foarte bună. Noi aici stăm foarte bine. Dar, bineînțeles că nu suntem perfecți. Nu întotdeauna îți iese cum gândești. Dar avem o academie foarte mare, care furnizează jucători, alimentăm cu jucători la echipele naționale. Deci, am câștigat trofee. Așa că, cred eu că avem o academie foarte bine structurată, cu un concept tehnic foarte bun, în care trebuie să continuăm să muncim foarte bine, să fim atenți la fiecare an, să ne organizăm foarte bine, pentru că suntem mai mulți. E nevoie de muncă, de dedicare foarte multă. Avem un singur obiectiv, acela de a propune jucători pentru echipa mare, de a scoate jucători care vor juca în prima ligă și bineînțeles, la loturile naționale, cu o mentalitate foarte bună.

Reporter: Care este strategia prin care Farul să fie mereu sus, în elita fotbalului românesc?

Gheorghe Hagi: O singură strategie cred eu că e bună și care poate să te ducă la succes: aceea de a încerca să devii cel mai bun în timp. De aceea și proiectul nostru are o perioadă pe termen mediu și lung, nu e pe termen scurt. Practic, strategia noastră este să încercăm să devenim cei mai buni. Cu siguranță e dificil, nu e ușor, pentru că avem multe componente pe care trebuie să le faci foarte bine, atât administrativ cât și tehnic, în care să fii de top. Suntem pe drumul bun, asta pot să spun. Dar, mai e mult, toată conducerea tehnică și administrativă, orașul Constanța, județul, toată Dobrogea trebuie să vină lângă această echipă și să o susținem pentru că ne dorim ca ea să devină un club foarte mare.

Reporter: Vă întreb și despre suporteri. Ce credeți că înseamnă aceștia pentru o echipă?

Gheorghe Hagi: Baza. Orice echipă mare trebuie să aibă suporteri. Suporteri care să vină la stadion, să susțină, să fie lângă echipă pentru că un club mare care vrea să câștige, vrea să devină cel mai bun, e clar că oamenii trebuie să vină să-l susțină din toate punctele de vedere, necondiționat. Trebuie să ai suporteri pentru că fotbalistul are nevoie de suporteri care să-l susțină. Chiar dacă, câteodată, când pierzi ești dezamăgit, când câștigi ești fericit. Și, bineînțeles că ne dorim cu toții să avem cât mai multe victorii pentru că victoria aduce fericire și insuccesul, când pierzi, îl analizezi foarte bine și încerci să faci o analiză completă ca să poți să devii mai bun și bineînțeles, nu ne dorim acest lucru. Sau de dorim de puține ori pentru că practic înfrângerea aduce o dezamăgire și noi vrem să câștigăm cât mai multe meciuri, să avem cât mai multe victorii.

Reporter: Finalul sezonului a adus și o veste neașteptată privind licența UEFA, s-a vorbit de TAS, ați primit vreun răspuns?

Gheorghe Hagi: Nu, asta e partea conducerii, partea avocaților. E clar că ne-a luat prin surprindere pentru că tot ce am făcut și tot ce am discutat cu avocații. Noi totul am făcut așa cum trebuie, tot ce trebuia pe la Federație și la Ligă și la toate, dar vom vedea. Vom analiza, mergem la TAS, credem că o să avem dreptate și sperăm să câștigăm.

Reporter: S-a încheiat un sezon foarte greu, un obiectiv atins, va urma unul poate și mai greu, ce v-ați propus cu Farul pentru noul sezon?

Gheorghe Hagi: Întotdeauna majoritatea echipelor care își doresc să ajungă în play-off. Bineînțeles, primul obiectiv al nostru este să ajungem în play-off, să obținem cât mai multe victorii pentru că victoriile îți aduc puncte și automat te aduce acolo sus, să ne luptăm cu cele mai bune echipe și să fim acolo sus, în play-off și sperăm să facem acest lucru. Acest aste obiectivul tehnic, dar mai există și obiectivul administrativ, unde trebuie să facem un buget foarte bun pentru a susține pentru că, clubul are o Academie, are o echipă care își dorește foarte mult și vrea să fie în față și bineînțeles că la echipele de fotbal e nevoie de bani pentru că jucătorii sunt valoroși și ca să aduci jucători și să-i plătești bine ai nevoie de buget și nu trebuie omis acest fapt. Noi sperăm ca prin tot ce o să facem și cum muncim să încercăm să-l facem cât mai bun pentru a putea face o echipă competitivă care să joace la nivelul cel mai înalt. Cu tineri, pentru că nu trebuie să uităm acest aspect important al bazei noastre, de a investi în jucători tineri, de a-i promova și de a pune baza în ei, așa cu Farul m-a format pe mine și l-a dat pe cel mai bun jucător, și noi ar trebui să facem lucrul ăsta pentru că, credem că este în ADN-ul clubului acest aspect și sperăm să o facem foarte bine.

Reporter: În final, aș vrea să vă întreb și de o altă mare dorință a tuturor dobrogenilor. Privind noul stadion despre care s-a tot vorbit, a trecut deja un an de la acele discuții, care este stadiul actual?

Gheorghe Hagi: Sunt discuții avansate, pe plan local aici toată lumea își dorește. Cânt spun toată lumea, și Primăria și Consiliul și toți constănțenii. Așteptăm cu toții să se facă cât mai repede stadionul. La București e deschidere, sperăm să fie cât mai repede, să se aprobe și să începem construirea acestui stadion care, cred eu, că într-o perioadă de .. 2024 să-l avem să putem să jucăm pe el. Cel puțin așa o văd eu. Sunt optimist, dar încercăm să fie așa, ca-n 2024 să putem să intrăm pe el.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233