dobroge.tv

Live

David Popovici a scris istorie pentru România. A obţinut încă o medalie de aur la Budapesta, la doar 17 ani: ''Sper că v-am făcut pe toţi mândri''

David Popovici a scris istorie pentru România. A obţinut încă o medalie de aur la Budapesta, la doar 17 ani: ''Sper că v-am făcut pe toţi mândri''
22 iunie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. 

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58.

Sportivul român a concurat de pe culoarul 4,

David Popovici a declarat, miercuri seară, că primele două medalii de campion mondial sunt doar începutul unui drum lung, după ce a obţinut şi aurul la 100 metri liber, proba "regină" a nataţiei. 

"Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 metri. Acesta este doar începutul, avem un lung drum. Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc că v-aţi uitat", a spus Popovici la interviul de la ieşirea din bazin. 

"Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni", a spus Popovici la TVR.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233