dobroge.tv

Live

Când dragostea şi educaţia creează campioni: doi oameni simpli au crescut un copil fenomen. Părinţii lui David, mereu alături – mama a făcut un curs antidoping pentru fiul ei

Când dragostea şi educaţia creează campioni: doi oameni simpli au crescut un copil fenomen. Părinţii lui David, mereu alături – mama a făcut un curs antidoping pentru fiul ei
23 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

David Popovici, adolescentul de doar 17 ani care a scris istorie pentru România, este acum pe buzele tuturor românilor. Puştiul-minune al sportului românesc a cucerit o nouă medalie de aur la Mondialele de la Budapesta, devenind doar al doilea înotător din toate timpurile care a câştigat locul 1, la 100 şi 200 de metri liber, la aceeaşi ediţie.

În spatele succesului său se află multă muncă, determinare, dar şi un sprijin necondiţionat din partea părinţilor lui. Mihai şi Georgeta sunt doi oameni simpli care au luptat pentru copilul lor, iar munca lor a fost încununată cu aur.

Istorie scrisă de un puşti de 17 ani

David a făcut primele cursuri de înot la recomandarea medicului ortoped, deoarece suferea de afecțiuni ale spatelui. La vârsta de 10 ani a făcut trecerea la sportul de performanță, iar atunci părinții i-au susținut decizia.

Cu toate că puștiul a început să doboare recorduri încă de la vârsta de 10 ani, mama și tatăl său nu au pus niciodată presiune pe el. David a vorbit despre relația pe care o are cu părinții săi, anul trecut, când a participat la Olimpiada de la Tokyo.

„Părinții mei sunt ultimele persoane care să pună presiune pe mine și aș spune că sunt implicați ca toți ceilalți membri ai echipei, poate cei mai implicați pentru că mereu se trezesc devreme să-mi facă de mâncare înainte să merg la antrenament. Au avut grijă să am până la vârsta asta tot ce mi-a trebuit în sport: ochelari, căști și au fost implicați tot timpul și încă sunt pentru că am 16 ani", a declarat David, potrivit GSP.ro.

Părinţii lui David Popovici l-au sprijinit mereu, au stat în umbră, nu au făcut turul televiziunilor, lăsând ca David şi antrenorul său, Adrian Rădulescu, să se ocupe de relaţia cu presa.

Mihai Popovici, tatăl lui David, a terminat ASE şi lucrează în vânzări.Este reprezentant independent pentru produse farma și se ocupă de promovarea și distribuția de suplimente alimentare.

În plus, este persoana care supraveghează îndeaproape suplimentele luate de fiul său, dar și orice mică problemă medicală apărută.

De asemenea, mama lui David, Georgeta, a ţinut să facă un curs antidoping pentru a putea înţelege mai bine acest fenomen. Dezvăluirea a fost făcută de fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), Cristi Balaj, la Orange Sport.

„David a fost sprijinit şi trebuie părinţii felicitaţi pentru acest lucru. Au fost extrem de preocupaţi, atenţi la pregătirea lui. Ţin minte, când eram preşedinte la antidoping, îmi povesteau colegii mei de la departamentul de testare şi educaţie că doamna director a fost sunată, nu s-a plâns, a fost o apreciere că a sunat-o şi la două noaptea pentru că era diferenţa de fus orar, Popovici având concurs pe alt continent. Părinţii întrebau elegant dacă pot deranja, plus că noi eram în slujba sportivilor. Întrebau şi când foloseşte picături în ochi sau urechi, spray nazal pentru că substanţele interzise puteau să fie prezente, pot apărea greşeli, vezi cazul Andreei Răducanu, care a pierdut o medalie olimpică. Mai mult de atât, mama băiatului a făcut un curs de ofiţer de control antidoping, a şi plătit chiar dacă nu dorea să practice această meserie, doar din dorinţa de a învăţa exact cum şi care e modalitatea unui control doping tocmai pentru a nu greşi. Când am aflat că mama acestui băiat a făcut curs şi a plătit o sumă de bani, am spus că ideal ar fi... nu am reuşit să pun în practică pentru că am plecat de la ANAD înainte să fie făcut cursul gratuit şi să platească doar cei care vor diploma”, a povestit Cristi Balaj, la Orange Sport.

Popovici: Dacă vreodată o să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei

David Popovici a câştigat, miercuri, a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de nataţie. El a declarat că dacă i se va “urca la cap” popularitatea, atunci va primi “două palme imaginare” de la apropiaţii săi, însă el consideră că nu se va ajunge la o astfel de situaţie.

“Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de si mpli ca şi mine”, a spus Popovici la TVR.

El a explicat şi cum gestionează presiunea înainte de curse: “Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. SÎmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere. Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc”.

Popovici a menţionat că primul lucru pe care îl va face după revenirea în România va fi să mănânce ceva bun: “Nu ştiu, că mănânc ceva bun, probabil nişte sushi, o lasagna...”

Sportivul David Popovici a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58.

David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233