dobroge.tv

Live

Plajă dedicată canotajului marin, la Constanța

01 iulie 2022
Publicitate

Sezonul de canotaj în ape deschise a fost inaugurat astăzi oficial la Constanța chiar de către multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă, care este și președintele Federației Române de Canotaj. Pentru al doilea an consecutiv de când a fost inclus pe lista sporturilor olimpice, practicanții din întreaga țară se vor putea antrena pe litoralul românesc, însă acum pe propriul sector de plajă, care a fost amenajat special în acest sens.

Legenda canotajului olimpic, Elisabeta Lipă, care decide acum destinele canotajului din România, a fost gazda evenimentului care a marcat deschiderea oficială a sezonului pentru canotajul pe mare. Dacă în urmă cu un an premiera o constituia chiar ramura în sine, în această vară multipla campioană olimpică a venit cu o altă surpriză.

Anul trecut am lansat aceste două ramuri ale canotajului: coastal și rawing și iată că astăzi pot să vă spun că suntem posesori ai unei suprafețe de 600 de metri de plajă unde încercăm să o facem funcțională, pentru că la ora actuală noi nu avem utilități, nu avem mai nimic, dar suntem fericiți că avem o suprafață care ne satisface nevoile”, a declarat Elisabeta Lipă, președinte Federația Română de Canotaj.

În spatele acestei reușite există însă și un mare regret.

Având în vedere că ne tot chinuim de foarte mulți ani să construim acea pistă olimpică dedicată canotajului clasic, am zis să dezvoltăm partea cealaltă pentru că este mult mai ușor și la îndemână și, de ce nu, să ne facem cunoscuți măcar prin canotajul de plajă, dacă nu reușim să organizăm o competiție în canotajul clasic. Și, poate, cine știe, vreodată, se va realiza și acest lucru”, a mai declarat Elisabeta Lipă, președinte Federația Română de Canotaj.

De la eveniment nu puteau lipsi reprezentanții autorităților locale și centrale care au contribuit la dezvoltarea acestui sport la malul Mării Negre. Totodată, aceștia și-au declarat încă o dată susținerea necondiționată pentru astfel de inițiative.

Poate că de aici, de pe plajă, bazinul de selecție va fi potrivit pentru dumneavoastră, de așa manieră încât ne bucurăm împreună de medalii olimpice. Mai mult decât atât, va ofer mai departe și permanent întregul meu sprijin și vă asigur că echipa de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vă va fi mereu alături”, a declarat Florina Cristache, director Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

O dată ce plaja dedicată canotajului marin va fi amenajată, pe lângă sportivii de permorformanță, sportul va putea fi încercat și de turiști. Primii curajoși dintre aceștia au apucat deja să se familiarizeze.

Sunt ofițer de marină și normal că am făcut Institutul de Marină, am făcut pe Bricul Mircea, adică e plăcut”, spune un constănțean.

Reporter: V-ați încumeta să ieșiți cu o bărcuță pe mare?

Turistă: Da, sigur.

România a obţinut prima sa medalie la canotajul de coastă anul trecut, într-o competiţie europeană care s-a desfăşurat în Italia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233