dobroge.tv

Live

Ministerul Sportului demarează Proiectul „Hercules”. Copiii constănțeni sunt invitați să petreacă zile de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea

Ministerul Sportului demarează Proiectul „Hercules”. Copiii constănțeni sunt invitați să petreacă zile de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea
19 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

În perioada 25 iulie – 19 august 2022, Ministerul Sportului va desfășura în premieră Proiectul „HERCULES”, un program destinat atragerii copiilor către sport, care va oferi elevilor cu vârste între 6 și 14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline.

Pentru această primă ediție a proiectului, care va fi dezvoltat și permanentizat pe durata vacanțelor școlare, Direcţia Judeţeană Pentru Sport Şi Tineret Constanţa, alături de 31 direcții județene (Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea), precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, este implicată cu toate resursele pe care le deține, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului.

„Ideea acestui proiect nu este nouă, am gândit-o încă de la începutul mandatului meu, ca obiectiv major, și mă bucur că ea prinde contur într-un moment în care toată România, de la simpli cetățeni, la guvernanți, este deschisă către sport. Recentele performanțe mondiale care ne-au unit într-o bucurie fără margini au creat emulația perfectă pentru a da startul unui program pe care mi-l doresc de lungă durată. Mișcarea, viața activă și sănătoasă, sportul practicat la nivelul copiilor și juniorilor sunt soluția pentru o Românie sănătoasă, puternică și performantă. Fiecare copil poate fi un mic Hercules! Haideți la sport!”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Sportului.

Copiii constănțeni sunt invitați să petreacă activ, gratuit, zile de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: fotbal, judo, table, sporturi nautice, ciclism, oină, cricket, scrimă, gimnastică artistică, caiac canoe, conform calendarului anexat. De asemenea, cursurile de inițiere vor fi susținute de antrenori cu o bogată experiență de la nivel local, în mai multe intervale orare, copiii având astfel posibilitatea de a încerca mai multe sporturi.

Data și ora

Ramura sportivă

Locația

Nr. participanți

25– 29 iulie 2022

9:00 – 12:00

17:00 – 19:00

fotbal

Stadionul Sparta Techirghiol

20 copii cu vârsta de 8 –9 ani

25-29 iulie 2022;

16:00 – 19:00

judo

Sala Club Sportiv Pantheon Constanța

10 – 20 copii/zi cu vârsta de 6 – 14 ani

25–28 iulie 2022;

17.00 – 19.00

table (backgammon)

Căminul Cultural Ostrov

30 participanți cu vârsta de 6 – 14 ani

26- 29 iulie 2022;

9:00 - 11:00;

16:00 - 18:00

sporturi nautice

Plaja Reyna Constanța

30 participanți cu vârsta de 6 – 14 ani

29 iulie 2022 (vineri)

10:00 – 12:00

concurs de biciclete/trotinete și sărituri cu sacul

Grădinița cu program prelungit ,,Zubeyde Hanım” Constanța

20 copii cu vârsta de 6 ani

3–5 august 2022;

10:00 – 14:00

cricket

Stadion Hârșova

30 participanți cu vârsta de 6 – 14 ani

3–7 august 2022;

9:00 - 11:00

oină

Plaja Eforie Nord

30 copii cu vârsta de 12 – 14 ani

5 august 2022 (vineri)

9:00 – 10:00

11 august 2022 (joi)

9:00 – 10:00

scrimă

sala de scrimă a Clubului Sportiv Farul, parcul din incinta clubului

30 participanți cu vârsta de 6 – 14 ani

6 august 2022 (sâmbătă)

16:00 – 17:30

7 august 2022 (duminică)

10:00 – 11:30

gimnastică artistică

Complex Sportiv Tomis (Flămânda)

30 participanți cu vârsta de 6 – 14 ani

12 august 2022 (vineri) 

9:00 – 11:00

caiac canoe

ponton Hotel Scandinavia

30 participanți cu vârsta de 6 – 14 ani

Resursele materiale necesare desfășurării în bune condiții a proiectului sunt puse la dispoziție de Ministerul Sportului, care a alocat și va distribui în acest sens către direcțiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare.

Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale la nivel local, încheiate între Direcţia Judeţeană Pentru Sport Şi Tineret Constanţa și Federația Română de Canotaj, Federația Română de Oină, Federația Română de Backgammon, Clubul Sportiv UNEFS București, Clubul Sportiv Farul Constanța, Clubul Sportiv Pantheon Constanța, Asociația Județeană de Fotbal și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, care vor susține buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe.

Lista disciplinelor sportive în care vor fi inițiați copiii diferă de la județ la județ, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local. Aceste informații, precum și cele privind antrenorii, locațiile de desfășurare a cursurilor și modalitățile de înscriere sunt disponibile pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.

CEREREA DE ÎNSCRIERE POATE FI GĂSITĂ AICI.

Organizatorii își propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii vor primi tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES.

Obiectivele Proiectului „HERCULES”

  • Creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România;
  • Creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;
  • Creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean;
  • Stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;
  • Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
  • Întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.

În viitor, programul de inițiere a copiilor în sport va fi permanentizat. Activităţile sportive din cadrul Proiectului ”HERCULES” se vor derula conform unui calendar special, care va fi elaborat în funcţie de specificul zonei în care se va desfăşura activitatea, de anotimp, precum şi de infrastructura disponibilă.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233