dobroge.tv

Live

Constanța, capitala mondială a baschetului 3x3

13 septembrie 2022
Publicitate

Constanța devine începând de mâine capitala baschetului 3x3 din întreaga lume. Timp de patru zile, cele mai bune echipe se vor confrunta în cadrul finalelor circuitelor mondiale ce vor avea loc într-un complex comercial din oraș, în organizarea CSM Constanta, cu susținerea Primăriei Constanța.

Începând de miercuri și până duminică, pe malul lacului Tăbăcărie din Constanța, în imediata apropiere a unui complex comercial din oraș, cele mai bune națiuni din lume în baschetul 3x3 se vor duela pentru supremație. FIBA 3x3 Nations League, competiție dedicată tinerilor sub 23 de ani, și FIBA 3x3 Women’s Series, competiție rezervată senioarelor, sunt cele două turnee care se vor desfășura la malul mării și își vor desemna campioanele sezonului 2022 la Constanța. Printre participante se numără și naționalele României. Întregul eveniment este organizat de Clubul Sportiv Municipal Constanța, cu susținerea Primăriei Constanța.

Standardul de organizare pe care l-am demonstrat în ultimii ani, organizând turneele de calificare pentru Campionatele Europene de baschet 3x3, au determinat Federația Internațională să ne acorde șansa și oportunitatea de a organiza un eveniment major din calendarul internațional și astăzi ne bucurăm și suntem mândri că facem parte din acest proiect. Constanța, așa cum v-am promis de la bun început, își propune să devină un centru important al sportului. Vrem cu toții să aducem la malul mării evenimente de top din sportul mondial și ne dorim să promovăm sportul în rândul tinerilor”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimar Constanța.

Urmează trei finale mondiale în cinci zile la Constanța. Vorbim de peste 300 de oameni implicați direct, sportivi, staff, plus delegați care vin să susțină aceste echipe. Este un eveniment internațional deosebit. Mă bucur foarte mult că am reușit să obținem organizarea acestui eveniment aici, la Constanța. Este încoronarea muncii a multor ani, în care am tot organizat evenimente la nivel internațional, dar nu de această anvergură. Și iată că Federația Internațională de Baschet a avut încredere și ne-a acordat organizarea acestui eveniment”, a declarat Andrei Talpeș, director general CSM Constanța,

Primele meciuri sunt programate să înceapă miercuri după amiază, la ora 15.50. În prima zi a întrecerilor, reprezentativa feminină de tineret a României va disputa două partide, la ora 19.00, respectiv 21.00.

În finalele circuitului de tineret s-au calificat câștigătoarele celor 11 conferințe FIBA 3x3 Nations League care au avut loc pe patru continente, reunind la start un număr record de 57 de țări. La FIBA 3x3 Women’s Series se vor duela Campioana olimpică, Statele Unite ale Americii, campioana mondială, Franța, câștigătoarea ediției precedente a circuitului feminin profesionist, Germania, și Spania, care a cucerit titlul continental anul trecut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233