dobroge.tv

Live

La mulţi ani, David Popovici! Sportivul împlineşte astăzi 18 ani: ''S-a născut în România și a uimit o lume întreagă''

La mulţi ani, David Popovici! Sportivul împlineşte astăzi 18 ani: ''S-a născut în România și a uimit o lume întreagă''
15 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Înotătorul David Popovici împlineşte astăzi 18 ani. Anul 2022 a fost un an fantastic pentru David Popovici care a reuşit să cucerească 13 medalii, dintre care 11 de aur, la cele patru mari competiţii la care a participat. Totodată, elevul antrenorului Adrian Rădulescu deţine şi recordul mondial la 100 metri liber.

În plus, în proba de 200 de metri liber, David deține deja al treilea timp din istorie, după Paul Biedermann și Michael Phelps.

David Popovici s-a născut în Bucureşti şi a început înotul la vârsta de 4 ani, la bazinul „Lia Manoliu“, la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient. La vârsta de 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanţă atletică, specializat în înot. El este elev al Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Bucureşti.

"S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici - un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial - atinge azi vârsta majoratului.

Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani.

„La mulți ani”, David!

Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!",a transmis Federaţia Română de Nataţie, într-un mesaj pe Facebook.

Sursă foto: Federaţia Română de Nataţie

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233