dobroge.tv

Live

Se reia Liga Națională de baschet feminin

23 septembrie 2020
Publicitate

Așteptarea a luat sfârșit pentru baschetbalistele de la Phoenix Știința Constanța. Federația română de specialitatea a anunțat că Liga Națională se va relua la sfârșitul lunii octombrie și va alinia la start 11 echipe.

În sezonul 2020-2021, Liga Națională de Baschet Feminin va fi alcătuită din unsprezece echipe împărțite în două grupe. Marea absentă este CSM Târgoviște, formație care deține 12 titluri de campioană națională, și nu s-a înscris în competiție pentru acest sezon. 

Conform clasamentului din stagiunea anterioară, echipele au fost împărțite în două grupe, alcătuite din numere impare și pare. Reprezentanta Constanței în Liga Națională de baschet feminin, Phoenix CSU a fost repartizată în prima grupă, alături de Sepsi Sfântu Gheorghe, Baschet Arad, Universitatea Cluj-Napoca, Rapid București și Rookies Oradea. 

Potrivit deciziilor luate de Comitetul Director al Federației Române de Baschet, sistemul competițional presupune mai multe faze iar campionatul se va încheia la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Prima dintre acestea se va disputa sub formă de turnee de câte 3 sau 5 etape, în sistem tur-retur. În faza a doua, primele trei clasate din fiecare grupă vor evolua în play-off, urmând ca restul echipelor să joace pentru locurile 7-11. 

De asemenea, Federația a subliniat că, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, sistemul de disputare a Ligii Naționale de baschet feminin va putea suferi modificări. În ceea ce privește Cupa României, aceasta se va desfășura într-un singur tur, sub formă de turneu, urmând ca apoi să se dispute direct Final Four-ul.

 La startul acesteia, care va debuta pe 27 octombrie, s-au înscris șapte echipe. Phoenix CSU Constanța a fost repartizată în grupa a doua, alături de Baschet Arad și Olimpia CSU Brașov. 

Câștigătoarele celor două grupe și cel mai bun loc doi vor obține biletele pentru faza finală, acolo unde este deja calificată deținătoarea trofeului, Sepsi Sfântu Gheorghe.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233