dobroge.tv

Live

Farul, victorie incredibilă pe Arena Națională

30 ianuarie 2023

FCSB și Farul Constanța au oferit aseară meciul campionatului de până acum în Superligă. Cinci goluri, o lovitură de pedeapsă, o eliminare, ratări incredibile, dar mai ales o răsturnare spectaculoasă de rezultat au făcut din meci unul interzis cardiacilor. S-a încheiat 3-2 pentru formația constănțeană, „marinarii” reușind să întoarcă soarta partidei în minutele de prelungire spre disperarea fanilor bucureșteni.

Publicitate

FCSB și Farul s-au întrecut în ratări în derby-ul etapei cu numărul 23 a Superligii la fotbal. Cele două formații au trecut pe lângă gol, însă mingea a ocolit de fiecare dată cadrul porții, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate, scor 0-0.

Imediat după revenirea de la cabine, FCSB a deschis scorul prin Cordea, după o fază creată de Florinel Coman. Egalitatea a fost restabilită însă după doar zece minute, de Alibec, al cărui șut din lovitură liberă nu i-a dat nici o șansă lui Târnovanu. Bucuria a fost însă de foarte scurtă durată, pentru că la următorul atac FCSB a trecut din nou în avantaj după penalty-ul obținut făcut de Mihai Popescu. Din minutul 70 meciul a căpătat aspecte dramatice, bucureștenii înscriind încă o dată, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

Finalul de meci a fost însă de-a dreptul nebun. Dawa a fost eliminat în minutul 90 pentru un fault din postura de ultim apărător asupra lui Alibec, pentru ca apoi Farul să întoarcă soarta meciului în minutele de prelungire, după ce a înscris de două ori într-un interval de doar 80 de minute.

S-a încheiat 3-2 pentru „marinari”, spre stupefacția jucătorilor pregătiți de Mihai Pintilii, care n-au putut să găsească o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat pe teren.

E greu să-mi arăt fericirea, la cât de fericit sunt pentru că am bătut FCSSB-ul la ei acasă, într-un meci important, unde grupul nostru care era pe primul loc până acum trebuia să demonstreze că merită acest lucru și au făcut-o. Și cu jucători 2003, 2006, 2005. S-a terminat cum trebuia. Tot ce construim, ce muncim, bravo lor. Sunt fericit pentru ei că a fost o zi minunată a noastră, pe care o s-o punem acolo la Academie în vară, când deschidem”, a declarat Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul Constanța.

În urma acestui rezultat, Farul a ajuns la 48 de puncte după 23 de etape disputate și este la doar un meci distanță de calificarea și matematică în play-off-ul Superligii. De partea cealaltă, FCSB a rămas pe locul 4, cu 41 de puncte, la egalitate cu Universitatea Craiova.

De altfel, aceasta din urmă va fi și următoarea adversară a „marinarilor” din campionat, cele două urmând a se confrunta peste o săptămână, la Ovidiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Lumina lui Hristos

DAȚI-LE VOI SĂ MĂNÂNCE!

Lumina lui Hristos

NEGAREA EVIDENȚEI

Lumina lui Hristos

SENSUL SUFERINȚEI

Lumina lui Hristos

NOI CUI SLUJIM?

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233