dobroge.tv

Live

CSM Constanța, victorie în derby-ul cu Arad

31 ianuarie 2023
Publicitate

CSM Constanța este de neoprit în Liga Națională la baschet feminin. Formația pregătită de Tatiana Gallova a ajuns la cea de a noua victorie consecutivă după ce a câștigat aseară, în Sala Sporturilor, derby-ul cu FCC Baschet UAV Arad. Constănțencele s-au impus cu 76 la 68 în partida din etapa cu numărul XVI a campionatului și se mențin astfel la trei puncte distanța de locul secund, în condițiile în care au un meci mai puțin disputat.

Se ascute lupta pentru locul doi în Liga Națională la baschet feminin. Cu șase etape rămase de disputat, CSM Constanța se menține pe locul 3 în clasamentul campionatului, la trei puncte distanță de poziția secundă, după ce a câștigat luni seară derby-ul cu vicecampioana României. Încurajate din tribune de un public numeros, constănțencele au controlat aproape în permanență jocul din teren spre nemulțumirea oaspetelor. Acestea veniseră pe litoral cu gândul de a transa încă din etapa a XVI-a lupta pentru locul secund în clasamentul final. Contrar așteptărilor, baschetbalistele antrenate de Tatiana Gallova au făcut o primă repriză foarte bună, iar la pauză au intrat la cabine cu avans de zece puncte, scor 40-30.

Actul secund a fost unul la fel de echilibrat, astfel că ardelencele n-au reușit să recupereze handicapul de pe tabelă și victoria a revenit gazdelor de la CSM Constanța cu scorul de 76-68. Acesta a fost cel de-al nouălea succes consecutiv obținut de formația de la malul mării, care are acum șanse foarte mari de a înregistra cea mai mare performanță pentru baschetul feminine constănțean.

A fost bine pentru noi. Ele (n.r. FCC Baschet UAV Arad) alcătuiesc o echipă bună. Au jucătoare bune în ofensivă. De asemenea, stau bine și în apărare în acest gen de meciuri, dar noi am reușit să jucăm ca o echipă și am obținut victoria”, a declarat Rebecca Diane Tobin, CSM Constanța.

Asta contează cel mai mult. Că ne-am revenit și că am luptat până la capăt. Într-adevăr a fost un pic greu, dar asta este cel mai important că ne-am revenit și am luptat”, a declarat Bianca Fota, CSM Constanța.

A fost un meci greu pentru că ele formează o echipă foarte bună. În sezonul trecut ele au jucat finala și au făcut-o foarte bine. De asemenea, ele au evoluat în Eurocup și, bineînțeles, formează una dintre cele mai bune echipe, dar noi ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Am avut unele momente mai nereușite, dar asta e normal. Suntem o echipă care încă învață, dar la final am făcut o treabă bună și am obținut această victorie”, a declarat Miljana Dzombeta, CSM Constanța.

După această partidă, pentru constănțence urmează o pauză de aproape două săptămâni pentru a face loc acțiunilor echipelor naționale. Următoarea partidă pentru CSM Constanța în Liga Națională este programată pentru 15 februarie, tot în Sala Sporturilor „Simona Amânar”, chiar împotriva campioanei Sepsi Sic Sf.Gheorghe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233