dobroge.tv

Live

HCDS a fost eliminată din European League

30 septembrie 2020
Publicitate

HC Dobrogea Sud n-a învățat din greșelile trecutului. Formația constănțeană a ratat calificarea în European League după ce a pierdut aseară la mare luptă returul dublei cu Sporting Lisabona, din turul doi preliminar. La fel ca și la Constanța, elevii lui Cirkovic au condus cu patru goluri, dar n-au știut că păstreze avantajul și au cedat cu scorul de 22 la 21.

Privită cu șansa a doua la calificarea în grupele European League, HC Dobrogea Sud a reușit să își depășească cu mult statutul. Ambiționați de gândul că au puterea de a produce surpriza și să învingă cea mai puternică formație pe care au întâlnit-o în scurta istorie a clubului, constănțenii au început tare partida de la Lisabona și au intrat la pauză la cabine cu avantaj de două goluri, scor 12-10.

 Partitura gândită de antrenorul Djordje Cirkovic a fost pusă cu succes în practică și în actul secund, iar diferența de pe tabela de marcaj a crescut până la patru goluri, la fel ca și în meciul tur, de la Constanța. Din păcate, istoria s-a repetat și de această data în devafoarea „delfinilor“. 

Cu un sfert de oră înainte de final, speriați probabil de gândul că sunt aproape de a răsturna toate calculele hârtiei, handbaliștii de la Dobrogea Sud au început să comită din ce în ce mai multe greșeli iar gazdele au profitat din plin. 

Portughezii au recuperat handicapul, pentru ca apoi să treacă în avantaj și să se rezume doar la a conserva scorul de pe tabelă. S-a încheiat 22-21 pentru Sporting Lisabona, care s-a calificat astfel în grupele EHF European League. De partea cealaltă, chiar dacă au părăsit competiția și totodată parcursul european din acest sezon, constănțenii au făcut-o cu fruntea sus. 

Maniera în care au evoluat în cele două meciuri împotriva uneia din forțele handbalului masculin european dă speranțe oficialilor de la malul mării la câștigarea unui trofeu intern. Alături de HC Dobrogea Sud, tot aseară a părăsit competiția europeană și cealaltă echipă românească prezentă în această fază, Potaissa Turda. 

Ardelenii au fost învinși în Franța de Fenix Toulouse cu scorul de 31-27, după ce în manșa tur au remizat pe teren propriu, scor 35 la 35. În aceste condiții, singura reprezentantă a României rămasă în European League în acest sezon este Dinamo București, care s-a calificat direct în faza grupelor competiției.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233