dobroge.tv

Live

Farul, victorie și în ultimul meci al sezonului

29 mai 2023

Farul Constanța a încheiat sezonul în stil de mare campioană. Gheorghe Hagi a uitat de prietenia cu Dan Petrescu și s-a ținut de cuvânt în partida contra lui CFR Cluj. „Marinarii“ au jucat la victorie și s-au impus cu scorul de 2-1, chiar în Gruia, provocându-i o criză de nervi „bursucului“. În urma acestui rezultat, doar victoria lui Sepsi contra Universității Craiova a făcut ca CFR-ul să rămână în cursa pentru un loc în cupele europene în sezonul viitor.

Publicitate

Derby-ul campioanelor, dintre CFR Cluj și Farul Constanța, din ultima etapă a sezonului, a început în forță, cu ambele formații trecând pe lângă deschiderea scorului. 

Aflați în pericol de a rata prezența în cupele europene, ardelenii s-au dovedit însă mai inspirați și au deschis scorul după 15 minute. Astfel, așteptările suporterilor, care anunțau o victorie lejeră a CFR-ului, începeau să se confirme. Calculele au fost date însă peste cap de Munteanu, care a restabilit egalitatea în finalul primei reprize cu o superexecuție. Tot el a ratat golul de 2-1 la faza imediat următoare, însă a ratat de la 11 metri o lovitură de pedeapsă dictată în favoarea Farului. El s-a revanșat în minutul 60, când a obținut un nou penalty și nu a mai ratat de la punctul cu var. Boateng a avut șansa egalării la două minute distanță, însă șutul său a lovit doar bara porții Farului.

S-a încheiat 2-1 pentru „marinari“ care și-au respectat blazonul și au jucat la victorie chiar dacă au câștigat campionat încă din runda precedentă. 

De partea cealaltă, înfrângerea i-a provocat o criză de nervi lui Dan Petrescu, care a simțit pericolul ratării cupelor europene în sezonul viitor. Șansa ardelenilor a fost victoria obținută de Sepsi pe terenul Universității Craiova.

În urma acestui rezultat, Farul a terminat campionatul cu 53 de puncte, la șapte lungimi în fața următoarei clasate, FCSB. De partea cealaltă, CFR a terminat sezonul pe locul al treilea, cu 42 de puncte, și va juca barajul pentru Conference League cu U Craiova 1948.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Lumina lui Hristos

DAȚI-LE VOI SĂ MĂNÂNCE!

Lumina lui Hristos

NEGAREA EVIDENȚEI

Lumina lui Hristos

SENSUL SUFERINȚEI

Lumina lui Hristos

NOI CUI SLUJIM?

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233