dobroge.tv

Live

Farul, victorie și în ultimul meci al sezonului

29 mai 2023
Publicitate

Farul Constanța a încheiat sezonul în stil de mare campioană. Gheorghe Hagi a uitat de prietenia cu Dan Petrescu și s-a ținut de cuvânt în partida contra lui CFR Cluj. „Marinarii“ au jucat la victorie și s-au impus cu scorul de 2-1, chiar în Gruia, provocându-i o criză de nervi „bursucului“. În urma acestui rezultat, doar victoria lui Sepsi contra Universității Craiova a făcut ca CFR-ul să rămână în cursa pentru un loc în cupele europene în sezonul viitor.

Derby-ul campioanelor, dintre CFR Cluj și Farul Constanța, din ultima etapă a sezonului, a început în forță, cu ambele formații trecând pe lângă deschiderea scorului. 

Aflați în pericol de a rata prezența în cupele europene, ardelenii s-au dovedit însă mai inspirați și au deschis scorul după 15 minute. Astfel, așteptările suporterilor, care anunțau o victorie lejeră a CFR-ului, începeau să se confirme. Calculele au fost date însă peste cap de Munteanu, care a restabilit egalitatea în finalul primei reprize cu o superexecuție. Tot el a ratat golul de 2-1 la faza imediat următoare, însă a ratat de la 11 metri o lovitură de pedeapsă dictată în favoarea Farului. El s-a revanșat în minutul 60, când a obținut un nou penalty și nu a mai ratat de la punctul cu var. Boateng a avut șansa egalării la două minute distanță, însă șutul său a lovit doar bara porții Farului.

S-a încheiat 2-1 pentru „marinari“ care și-au respectat blazonul și au jucat la victorie chiar dacă au câștigat campionat încă din runda precedentă. 

De partea cealaltă, înfrângerea i-a provocat o criză de nervi lui Dan Petrescu, care a simțit pericolul ratării cupelor europene în sezonul viitor. Șansa ardelenilor a fost victoria obținută de Sepsi pe terenul Universității Craiova.

În urma acestui rezultat, Farul a terminat campionatul cu 53 de puncte, la șapte lungimi în fața următoarei clasate, FCSB. De partea cealaltă, CFR a terminat sezonul pe locul al treilea, cu 42 de puncte, și va juca barajul pentru Conference League cu U Craiova 1948.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233