dobroge.tv

Live

Stadionul Farul și-a deschis din nou porțile

01 iunie 2023

Sute de copii au participat astăzi, chiar de ziua lor, la unul dintre momentele importante ale sportului constănțean din acest an. Stadionul „Gheorghe Hagi“ și-a deschis pentru ultima dată porțile publicului pentru ca suporterii de toate vârstele să se bucure de arena care a fost ani la rând „casă“ pentru Farul Constanța. Cu toții s-au jucat, s-au bucurat de soare, și-au cumpărat suvenirului cu însemnele formației constănțene și, spre finalul zilei, s-au bucurat de un concert susținut de 3 Sud Est, Spike și Discoteka.

Publicitate

După o jumătate de secol de existență, Stadionul „Farul“, cunoscut în momentul de față sub numele de „Gheorghe Hagi“, va deveni în următoarele zile istorie. El urmează să fie demolat până în luna septembrie, urmând ca în locul său să se construiască o arenă nouă, modernă, la standarde de cea mai înaltă calitate, pe care să evolueze noii campioni ai României, fotbaliștii Farului Constanța. Pentru a marca momentul, dar și pentru a sărbători cum se cuvine ziua de 1 iunie, autoritățile locale au deschis pentru ultima dată porțile arenei, astfel încât suporterii de toate vârstele, în special copiii, să se bucure de câteva ore petrecute chiar pe gazon.

Printre cei care au pășit pe gazonul arenei s-au numărat și câțiva foști jucători ai Farului, care au fost martori la numeroase momente importante din istoria fotbalul constănțean.

Surpriza zilei pentru suporterii constănțeni a fost venirea la stadion a trei dintre actualii jucători ai Farului Constanța, care în urmă cu puțin timp au câștigat titlul în Superliga de fotbal a României. Ionuț Larie, Alexandru Buzbuchi și Daniel Bîrzu au urcat pe scena special amenajată în uralele sutelor de copii prezenți la eveniment.

De-a lungul timpul, Stadionul „Gheorghe Hagi“ a mai găzduit, pe lângă meciurile Farului, și partide ale primei reprezentative a României, fiind considerat la un momentdat printre tricolori drept un talisman norocos. Printre meciurile memorabile care au avut loc aici se numără victoria României în fața Olandei, din preliminariile Campionatului European de fotbal. din 2008, sau remiza cu Franța, din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2010.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Lumina lui Hristos

DAȚI-LE VOI SĂ MĂNÂNCE!

Lumina lui Hristos

NEGAREA EVIDENȚEI

Lumina lui Hristos

SENSUL SUFERINȚEI

Lumina lui Hristos

NOI CUI SLUJIM?

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233