dobroge.tv

Live

Constanța, capitala europeană a baschetului 3x3

06 iunie 2023
Publicitate

Constanța redevine în acest weekend capitala baschetului 3x3 din Europa. Timp de două zile, 40 de echipe naționale, atât la feminin, cât și la masculine, se vor duela pentru calificarea la FIBA 3x3 Europe Cup. Partidele vor avea loc pe faleza Cazinoului din Constanța, sâmbătă și duminică, chiar în fața statuii lui Mihai Eminescu.

Visul european pornește în această vară de la Constanța pentru naționalele de baschet 3x3 ale României. Băieții și fetele care reprezintă tricolorul în întrecerile internaționale vor lupta în weekend pentru calificarea la FIBA 3x3 Europe Cup. Este pentru a cincea oară consecutiv, exceptând anul pandemic 2020, când orașul de la malul mării găzduiește unul dintre turneele de calificare pentru Campionatul European de Baschet 3x3.

Evenimentul este programat în zilele de 10 și 11 iunie, în arena temporară amenajată pe Faleza Cazino, în dreptul statuii lui Mihai Eminescu. Ambele naționale ale României, atât la masculin cât și la feminin, alături de alte 19 echipe reprezentative din 11 țări, se vor duela pentru calificarea la turneul final ce va alea loc în Israel, la Ierusalim, între 5 și 7 septembrie.

Principala favorită în competiția masculină este Belgia, care va deplasa la Constanța un lot foarte puternic, ce evoluează în circuitul mondial. Belgienii s-au clasat pe locul 11 la Campionatele Mondiale încheiate recent la Viena, fiind eliminați în optimile de finală de către Letonia, medaliată cu bronz.

La feminin, principala favorită este Spania, în timp ce România este favorita cu numărul doi în competiția feminină, și va fi prezentă la Constanța cu trei jucătoare din lotul care a participat la Campionatele Mondiale din acest an.

Potrivit regulamentului competiției, trei echipe la masculin și trei la feminin vor obține de la Constanța biletele pentru turneul final al FIBA 3x3 Europe Cup 2023, de la Ierusalim. Celelalte două turnee de calificare au loc la Bratislava și Limassol.

Evenimentul din weekend este organizat de CSM Constanța, cu sprijinul Primăriei Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233