Live

Echipa constănțeană de baschet BC Athletic debutează în Cupa României

După mai bine de jumătate de an de la ultimul meci oficial și numeroase incertitudini, competițiile de baschet se reiau în România. BC Athletic, reprezentanta Constanței în Liga Națională de baschet masculin va reveni în terenul de joc pentru confruntările din Cupa României.

publicat pe 14 octombrie 2020
Ciprian Vieru

BC Athletic este prima formație constănțeană de baschet care dispută un meci oficial de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. „Gladiatorii” de la malul mării vor disputa la finalul acestei săptămâni meciurile din cadrul turneului preliminar al Cupei României.

Conform noului regulament, formațiile înscrise la startul competiției au fost împărțite în trei grupe. BC Athletic a fost repartizată în grupa B, singura alcătuită din cinci formații, alături de CSU Oradea, Steaua București, SCM Craiova si CSM Miercurea Ciuc.

Partidele din această grupă se vor disputa în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, în perioada 17-22 octombrie, cu respectarea normelor prevăzute în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății, precum și a regulilor impuse prin Protocolul medical al Federației Române de Baschet.

Ținând cont de sistemul competițional, în Final 8 Cupei României la baschet masculin se vor califica primele două clasate din fiecare serie preliminară, precum și cele mai bune două echipe de pe locurile 3.

Primul meci pentru constănțeni este programat sâmbătă, când vor întâlni pe SCM Craiova. Celelalte două turnee din faza grupelor preliminare ale Cupei României la baschet masculin se dispută între 17 și 20 octombrie, în Arena de Baschet din București, respectiv în Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233