Live

Cupa României la baschet, amânată pe termen nelimitat

Decizie de ultim moment luată de Federația Română de Baschet. Comitetul director al forului a hotărât seara trecută să suspende pe perioadă nedeterminată toate turneele preliminare din Cupa României care ar fi trebuit să se dispute în acest weekend. Măsura vine după ce patru echipe au raportat focare de Covid-19 în urma participării la Memorialul „Elemer Tordai”, ce a avut loc săptămâna trecută la Sibiu.
Publicat pe 16 octombrie 2020

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet, convocat de urgenţă de către preşedintele Horia Păun, în regim de videoconferinţă, a decis joi seară suspendarea pentru o perioadă nedeterminată a turneelor preliminare din Cupa României la baschet masculin din cauza focarelor de COVID-19.

Totodată, forul a decis că „toate cheltuielile comune avansate de organizatori pentru desfăşurarea celor trei turnee preliminare CRM vor fi reţinute din taxa de participare plătită la FRB de echipele înscrise”.

Patru echipe, toate participante săptămâna trecută la Memorialul ”Elemer Tordai”, de la Sibiu, au anunţat cazuri de infectare cu coronavirus în loturile lor: Dinamo-Ştiinţa Bucureşti, 5 cazuri, CSU Sibiu, 2 cazuri, U Cluj, 8 cazuri, și CSO Voluntari, 15 cazuri.

Aceasta din urmă a câştigat, joia trecută, ediţia a 12-a a Memorialului „Elemer Tordai” la baschet masculin, după ce a învins-o în finală pe Dinamo-Ştiinţa Bucureşti cu 93-89, în Sala Transilvania din Sibiu.

Ședința de urgență a Consiliului Directori a venit și ca urmare a anunțului făcut tot joi de CSU Sibiu, prin care i-a informat pe oficialii Federației că refuză să mai organizeze turneul preliminar al Cupei României. Decizia sibienilor a venit după ce aceștia au fost acuzați de CSO Voluntari de deficienţe de organizare la turneul Memorial „Elemer Tordai”, în urma cărora s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, declarase, miercuri, că nu se ia în discuţie amânarea sau anularea turneelor preliminare ale Cupei României la baschet masculin, programate între 17 şi 22 octombrie. În cadrul acestora ar fi trebuit să participle și BC Athletic Constanța, care a fost repartizată în grupa B preliminară, și urma să evolueze la Oradea.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233