dobroge.tv

Live

Portarii HC Dobrogea Sud, convocați la echipa națională a României

21 octombrie 2020
Publicitate

Evoluțiile bune din campionat și din cupele europene le-au adus handbaliștilor de la HC Dobrogea Sud și convocările la echipa națională a României. Cei doi portari ai constănțenilor, Ionuț Iancu și Daniel Vasile, au fost chemați la prima reprezentativă a tricolorilor pentru cele două confruntări de la începutul lunii noiembrie, cu Suedia și Muntenegru.

Ionuț Iancu și Daniel Vasile de la Dobrogea Sud, alături de Mihai Popescu, vor avea misiunea de a „închide” poarta echipei României în cele două meciuri ale tricolorilor de la începutul lunii noiembrie, din preliminariile Campionatului European din 2022.

Cei doi portari ai formației constănțene se numără printre jucătorii convocați la echipa națională de selecționerul Rareș Fortuneanu pentru primele două confruntări din Grupa a 8-a de calificare. De altfel, Fortuneanul a chemat la lot 29 de jucători, dar numai 21 dintre aceștia se vor prezenta la reunire, în București, după etapa de vineri din Liga Zimbrilor.

În aceste condiții, în premieră pentru handbalul constănțean, poarta naționalei României va fi apărată numai de sportivi care evoluează sau au evoluat la malul mării. În această din urmă categorie se află Mihai Popescu, considerat cel mai valoros handbalist al României din ultimul deceniu, care este multiplu campion național cu HCM Constanța și piesă de bază la echipa franceză Saint Raphael din 2015.

„Tricolorii” au jucat ultimele meciuri oficiale anul acesta, în ianuarie, în precalificările pentru Campionatul Mondial din 2021, când Iancu a pus umărul la victoriile cu Georgia, Kosovo și Italia de la Benevento. Pandemia de coronavirus a anulat însă play-off-ul din aprilie cu Bosnia și Herțegovina.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233