dobroge.tv

Live

CSM Constanța s-a calificat în Final 8-ul Cupei României

18 septembrie 2023
Publicitate

Pentru al doilea an consecutiv, CSM Constanța va juca între cele mai bune opt echipe în Cupa României la baschet masculin. Învinsă greu în meciul de debut de CSU Sibiu, formația pregătită de Dan Fleșeriu a obținut calificarea în faza următoare a competiției după o victorie categorică obținută aseară contra celor de la CS Vâlcea.

Echipa de baschet masculin a lui CSM Constanța, antrenată în acest sezon Dan Fleșeriu și Valentin Boian, a făcut un meci senzațional duminică seară și a obținut calificarea în Final 8-ul Cupei României.

După înfrângerea suferită vineri, în meciul de debut, formația de la malul mării avea nevoie de o victorie cât mai concludentă pentru a avea un coșaveraj avantajos pentru a se califica de pe locul 2. Și a reușit-o, în ultimele secunde ale partidei cu CS Vâlcea.

CSM Constanța s-a impus cu scorul de 93 la 53 și a încheiat grupa cu un coșaveraj de +36 puncte. Ea a luat astfel fața lui CSM Corona Brașov, care a încheiat cu un coșaveraj de +32 puncte și era principala contracandidată la calificarea în următoarea fază a competiției.

„Am început extrem de tensionați. Știam că o să ne trebuiască diferență cât de mare posibilă ca să avem șanse să ne calificăm. Nu mă așteptam la o asemenea diferență necesară, dar le-am spus băieților din vestiar că pas cu pas trebuie să construim și dacă ajungem la 10, să mergem la 20 și așa mai departe. Am intrat în joc cu gândul că 16-18 puncte ne vor fi suficiente. Jocul rezultatelor de la celelalte meciuri ne-a demonstrat că nu și mă bucur că băieții au răspuns pozitiv și au reușit să țină un ritm ridicat tot meciul”, a declarat Dan Fleșediu, antrenor CSM Constanța.

Primul lucru pe care aș vrea să îl remarc este suportul pe care l-am avut din partea suporterilor, ne-a ajutat foarte mult, ne-a împins de la spate. Un public clasic ar fi stat relaxat, liniștit, considerând că diferența este suficient de mare, dar au fost implicați pe tot parcursul meciului și asta ne-a împins să ajungem la performanța pe care am reușit-o. Dar, nu ne dorim să ne oprim aici, vrem să continuăm să jucăm un baschet frumos și să aducem cât mai mulți oameni la sală și să facem un entertainment de calitate. Aș vedea meciul de astăzi mai mult ca pe o descătușare. Știm că în momente de joc cu Sibiu nu am arătat ca echipa care ne dorim să fim. Am avut și momente bune, în sfertul trei am avut un rang foarte bun, în momentul în care și publicul a fost alături de noi și ne-a dat energie, însă, în sfertul patru am făcut anumite greșeli care ne-au costat victoria. A fost o înfrângere usturătoare. Noi vrem să creăm aici o mentalitate de învingători, mai ales când jucăm acasă vrem să intrăm pe teren și să știe adversarul că nu se câștigă aici, la Constanța. Așa că în meciul al doilea am încercat să intrăm cu mai multă energie și să nu mai avem lacune în joc, ca să spun așa”, a declarat Dragoș Diculescu, CSM Constanța.

Rolland Török a fost cel mai eficient jucător al lui CSM Constanța, cu 21 de puncte și 8 recuperări, iar Bryan Griffin a încheiat în double double, cu 11 puncte și 12 recuperări. Turneul Final 8 al Cupei României la baschet masculine este programat să se desfășoare anul viitor, în perioada 13-18 februarie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233