dobroge.tv

Live

„Centurile albe” s-au întrecut la Constanța

20 noiembrie 2023
Publicitate

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru a fost neîncăpătoare sâmbătă dimineață cu prilejul Cupei „Centura albă” la judo. Peste o sută de copii aflați la început de drum în acest sport s-au luptat pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Peste o sută de copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani s-au luptat sâmbătă dimineață pe tatami, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța. Acțiunea a făcut parte din Cupa „Centura Albă” la judo, ultima întrecere organizată de ACS Pantheon Constanța în cadrul proiectului „Judo – Sport și educație / Sportul pentru toți” desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Băieți și fete, împărțiți pe categorii de greutate, cu toții s-au luptat până la ultimul strop de energie pentru medalii și un loc pe podium. Un rol important l-au jucat antrenorii, dar mai ales părinții, care i-au încurajat de pe margine. Și asta în condițiile în care pentru cei mai mulți copii aceasta a fost prima întrecere la care au luat parte în calitate de practicanți ai judo-ului. Micuții sportivi au reprezentat cluburi din municipiul Constanța și de pe raza județului Constanța, precum și din județele limitrofe, precum Tulcea sau Brăila, dar și din București.

Pe lângă Cupa „Centura albă” la judo, ACS Pantheon Constanța a mai desfășurat în cadrul proiectului alte două competiții, Cupa „Pantheon” și „Black Sea Judo Cup”.

Proiectul „Judo - sport și educație / Sportul pentru toți” a avut ca scop îmbunătățirea calității vieții tinerilor prin identificarea de soluții practice pentru îmbunătățirea sănătății fizice și psihice. Prin intermediul acestui proiect, a fost promovată activitatea fizică, cu accent pe practicarea sportului în general și a artelor marțiale, în special judo. Obiectivul fundamental al proiectului a fost de a contribui la formarea unei generații de tineri autentici, autonomi și sănătoși, care să devină cetățeni activi și responsabili în cadrul comunității și societății.

Proiectul „Judo - sport și educație / Sportul pentru toți” a fost desfășurat de către Asociația Club Sportiv Pantheon Constanța cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233