dobroge.tv

Live

Tragedia de la Piatra Neamț se poate repeta și la Constanța: zece spitale nu au autorizație de securitate la incendiu

18 noiembrie 2020
Publicitate

Zece unități sanitare din Constanța nu au autorizație de securitate la incendiu. Spitale private și de stat, chiar unități COVID, niciunul nu este pus la punct. Iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență controlează tot. Unele unități nici măcar nu au solicitat obținerea autorizației, în alte cazuri încă se lucrează pentru acest lucru, iar un spital din Constanța este atât de vechi încât nici nu necesită.

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare e unul din cele mai vechi din tot județul. A fost desemnat spital suport COVID de când a crescut rata incidenței infectării, în Constanța. A fost înfiinţat în anul 1959 și are 186 de paturi. Spitalul de la Palazu nu are autorizație ISU de securitate la incendii.

E și o instituție cu tradiție, totuși și veche și cu atât mai mult ar trebui sa aibă”, spune un constănțean.

Spital Clinic de Pneumoftiziologie este format din cinci clădiri dintre care trei au destinaţie medicală. Unele clădiri au 90 de ani. Și ca Spitalul de Pneumoftiziologie mai sunt altele în Constanța. Printre care, și cea mai mare unitate medicală de pe litoral.

Spitalul Județean de Urgență este una dintre unitățile medicale care nu au autorizație de securitate la incendiu. Motivul este simplu, aici au loc constant lucrări, lucrări pentru care există avize speciale.

Spitalul Județean are, însă, un serviciu propriu de pompieri care asigură permanența și beneficiază și de centrale de incendiu. Surprinzător este că pe lista instituțiilor spitalicești care nu au autorizație sunt și unități private din Constanța, dintre care și o maternitate, dar și Spitalul COVID din Mangalia. Nu este singura unitate care are pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 ce nu deține autorizație.

Spitalul de Boli Infecțioase nu necesită autorizație de securitate la incendiu pentru că unitatea medicală funcționează într-o clădire foarte veche.

În 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a făcut 21 de controale la unitățile spitalicești din județ, dar și exerciții de evacuare. Au fost date peste 250 de avertismente, dar 18 amenzi în valoare totală de 91.000 lei.

Unitățile sanitare care nu dețin autorizație de securitate la incendiu se află în diverse stadii de reproiectare pentru a aduce aceste construcții la reglementările tehnice în vigoare, altele se află în curs de investiție a instalațiilor de securitate la incendiu care sunt cuprinse în termenul emis de autorizația de construire”, declară lt. col. Mihai Georgescu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

În evidențele ISU Dobrogea, funcționează 18 unități sanitare cu spitalizare continuă din care 10 construcții nu au autorizație de securitate la incendiu, șapte sunt autorizate și una nu necesită.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233