dobroge.tv

Live

CORONAVIRUS CONSTANȚA

Containerele vor înlocui corturile la Spitalul Modular, pentru a asigura căldura necesară bolnavilor de COVID

20 noiembrie 2020
Publicitate

La Spitalul Militar Modular din Constanța sunt demontate corturile în care se tratează pacienții bolnavi de COVID-19. În locul lor sunt amenajate containere, care au un sistem de încălzire. Cum în corturi există doar aer condiționat, a fost nevoie de această investiție pentru a le veni în sprijinul pacienților.

Pe stadionul Portul din Constanța au început să apară primele echipamente pentru montarea containerelor în care vor fi tratați pacienții cu simptome medii de boală.

Spitalul Militar Modular este refăcut din containere deoarece corturile instalate aici în primăvară nu ar fi asigurat o căldura necesară bolnavilor de COVID, acum, în sezonul rece.

Vor fi condiții mai bune. Încălzirea se va face prin calorifere electrice, convertoare, cum se numesc ele”, declară

Doar spitalul propriu zis va rămâne nedemontat. Corturile pentru tratarea bolnavilor vor fi toate înlocuite.

Jumătate au fost deja dezasamblate și se înlocuiesc cu containere. După ce montăm partea de containere din stânga și devine funcționala, abia atunci vom demonta corturile, amenajăm terenul și punem și jumătatea cealaltă de containere”, mai spune col. dr. Aurel Trană, comandant Spitalul Militar Constanța.

Containerele vin în tranșe. Iar de săptămâna viitoare ar urma să fie gata prima aripă. Reprezentanții unității modulare spun că sunt pregătiți să facă față viitoarelor situații. Există toate echipamentele necesare, susțin autoritățile, important este să fie și personalul medical necesar pentru posibilii bolnavi.

Locuri asigurate vor fi 120. Câți pacienți vor putea fi tratați, depinde de numărul de personal pe care îl putem capacita. Aici vorbesc de personal din toate spitalele din județ și de la MapN. Suntem pregătiți să venim în întâmpinarea nevoilor și cu paturi suplimentare și cu o rețea de oxigen centralizată și eventual, la nevoie, paturi de terapie intensivă. Acesta este doar un plan, deocamdată. Sperăm să devină realitate într-un timp scurt, o lună, o lună jumate”, adaugă col. dr. Aurel Trană, comandant Spitalul Militar Constanța.

Din primăvară și până în septembrie, la Spitalul Modular nu fusese internat niciun pacient. Însă de atunci, aproape mai mereu sunt ocupate toate paturile. Ceea ce înseamnă un efort pentru cadrele medicale.

Chiar dacă spitalul nostru de 54 de paturi este plin aproape tot timpul, să spunem că deocamdată ne-am descurcat”, spune col. dr. Aurel Trană, comandant Spitalul Militar Constanța.

Vestea bună este că unitatea medicală a primit recent aprobare pentru o linie de gardă pentru a avea personal care să deserveasă spitalul fără să mai fie detașați. Spitalul Modular funcţionează ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa și deservește zona Dobrogei pe perioada pandemiei de COVID-19.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233