dobroge.tv

Live

Coordonatorul Comitetului pentru vaccinarea antiCOVID: „Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară”

Coordonatorul Comitetului pentru vaccinarea antiCOVID: „Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară”
21 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de conducere a campaniei de vaccinare antiCOVID, afirmă că vaccinarea va fi gratuită și voluntară. Din cauza resurselor limitate ale producătorilor, vaccinarea se va face în trei etape. De asemenea, conform estimărilor, pentru a ajunge la sfârșitul pandemiei, este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populație.

Asta ne şi propunem şi sper să şi reuşim în final, să încercăm să lămurim, că, cumva, demontăm toate miturile care există la acest moment şi fiecare atunci când va opta sau nu pentru a se vaccina sau nu să ia această decizie în baza unui nivel cât se poate de mare de informare. Trebuie să precizez un aspect: vaccinarea va fi gratuită şi va fi voluntară, în niciun caz şi va fi condiţionată sau obligatorie şi din acest punct de vedere cred că fiecare trebui să aibă un nivel suficient de mare de date corecte şi din surse sigure şi credibile ca să decidă acest lucru”, a declarat Valeriu Gheorghiţă pentru Digi24

Valeriu Gheorghiţă precizează că vaccinarea se va face în trei etape, începând cu angajaţii din sistemul sanitar şi din cel al asistenţei sociale şi finalizând cu populaţia generală.

Ne aflăm la finalizarea strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, ea va fi făcută publică la începutul săptămâni viitoare. (...) La început, capacitatea de producţie este depăşită nu poate să facă faţă aceste cereri fără precedent la nivel global, motiv pentru care s-a recomandat o prioritizare a anumitor categorii populaţionale. Vorbim în primul rând de lucrătorii din sistemul medical şi din domeniul social, adică acei lucrători din sănătate şi respectiv din centrele de rezidenţă, din căminele pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru persoanele vârstnice, iar în etapa a doua vom vorbi de accesul persoanelor din categoriile vulnerabile şi anume persoane cu vârsta peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice la care se adaugă pe acelaşi nivel de importantă persoanele care deservesc activităţi esenţiale din infrastructura critică a statului. Iar în cea de-a treia etapă vom vorbi de vaccinarea populaţiei generale”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă pentru sursa citată.


Sursă foto: eAsistent.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233