dobroge.tv

Live

Imagini dramatice de la Spitalul „Matei Balș” din Capitală: „Terapia intensivă s-a mutat pe holuri”

Imagini dramatice de la Spitalul „Matei Balș” din Capitală: „Terapia intensivă s-a mutat pe holuri”
25 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Imaginile de la Spitalul „Matei Balș” din București, postate de un martor pe o rețea de socializare, au ajuns repede virale în rândul internauților. În acestea se observă cum pacienții stau pe scaune sau pe paturi de campanie și primesc oxigen direct de pe holurile Spitalului. Realitatea este crudă: nu mai sunt locuri la ATI, iar aceasta „s-a mutat pe holuri”.

Cam așa arată holurile spitalului Matei Balș cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme.

Adrian Marinescu, medic infecționist în cadrul Institutului „Matei Balș”, a declarat marți 24, noiembrie, pentru Digi 24 că este o situație care durează de câteva săptămâni, consecință a creșterii accentuate a cazurilor de COVID. Este vorba despre pacienții care vin la camera de gardă, a cărei capacitate este cu mult depășită.

Vedem o realitate a acestor zile şi situaţia nu e numai la Matei Balş. În condiţiile în care în Capitală avem în mod constant 1.500 de pacienţi şi, hai să facem un calcul, să ne gândim că 20 la sută dintre aceştia au nevoie de oxigen, au nevoie de un loc să se interneze, e clar că numărul de locuri pe care îl avem - şi indiferent cât am reuşi în fiecare zi să facem şi asta se întâmplă şi sâmbăta, duminica - nu este suficient. Şi atunci pacienţii trebuie să fie ajutaţi. Până în momentul când reuşim să-i transferăm în altă parte sau să facem locuri în spital, ei rămân în camera de gardă. E adevărat că primesc tratamentul cu oxigen, primesc tratamentul necesar, dar sunt imaginile pe care dvs. le vedeţi. E, până la urmă, un lucru real”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru Digi 24.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, marți, 24 noiembrie, nu era niciun pat de ATI liber în București, scrie Mediafax.


Sursă foto: Facebook Constantin Vasile Ifteme

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233