dobroge.tv

Live

INFECŢIA COVID-19, LA COPII

CONSTANŢA. Copiii nu scapă de infectarea cu COVID-19: sfatul medicilor pentru părinţi!

25 noiembrie 2020
Publicitate

De infectarea cu noul coronavirus nu scapă nici copiii. Din fericire, în cazul celor mici, rata de vindecare este foarte ridicată. Medicii atrag atenția că simptomele pot fi diferite la copii și îi roagă pe părinți să fie atenți la orice schimbare pe care o văd la cel mic.

Pandemia de covid i-a speriat pe foarte mulți dintre părinți. Acest tătic, însă nu se lasă intimidat. El are grijă de fiica lui ca și până acum, fără a exagera cu măsurile de protecție. Un stil de viață sănătos și o imunitate crescută sunt cele mai puternice arme în lupta cu virusul, crede el.

Sunt însă și părinți precauți. Dezinfectantul, masca și controlul periodic la medic sunt esențiale, cred unii părinți. Izolarea este și ea extrem de importantă.

Medicii spun că în cazul celor mici, simptomele de covid sunt mai variate. Chiar dacă se manifestă diferit, iar febra este de multe ori, mai mare, rata de vindecare este mult mai ridicată.

"La copii, nu e atât de grav ca la adulți. Se manifestă prin simptome digestive, grețuri vărsături. Apar și creșteri ale temperaturii", a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

La copii, simptomele diferă. Părinții trebuie să meargă la medic în cazul în care văd schimbări. Medicii îi îndeamnă pe părinți să rămână calmi, în cazul în care cel mic se infectează cu SARS-COV 2. De cele mai multe ori, este nevoie doar de izolare la domiciliu și de monitorizare atentă a stării de sănătate.

"Părinții sunt oricum în alertă. Părinţii trebuie să fie întotdeauna foarte atenţi, măsurile sunt cele generale: distanţarea socială, evitarea aglomeraţiei, la copiii peste 5 ani, purtarea măştii, care este obligatorie, dezinfecţia. Sunt măsurile normale, pe care trebuie să le luăm toți", a mai spus dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

În cazul în care însă apar simptome grave, părinții trebuie să sune la 112. Prevenția rămâne cea mai importantă, iar adulții sunt îndemnați să-i învețe pe cei mici toate regulile de igienă și protecție împotriva infectării cu SARS-COV 2.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233