dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. 16 containere modulare, montate la Spitalul Județean!

26 noiembrie 2020
Publicitate

În curtea Spitalului Județean de Urgență din Constanța se montează 16 containere modulare pentru pacienții suspecți de COVID. Pentru că spitalul nu este unitate COVID, oamenii care trebuie să ajungă, de pildă, în Unitatea Primiri Urgențe, au nevoie de un test Real Time PCR. Rezultatul îl vor aștepta în aceste containere. Nu este singura măsură luată în contextul pandemiei.

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța nu este unitate medicală COVID. Dar asta nu înseamnă că spitalul este ferit de virus. Nu se știe dacă pacienții care ajung în spital sunt sau nu infectați cu virusul SARS-CoV-2. Iar măsurile luate la începutul pandemiei au fost suplimentate. De câteva zile, la Spitalul Județean au fost aduse 16 containere ce vor asigura aproximativ 20 de paturi.

„A fost aprobată amplasarea unei noi structuri modulare formată din 16 containere. Astfel, va creşte numărul de locuri destinate pacienţilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe și sunt în așteptarea rezultatului testului PCR”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al SCJU Constanța.

Odată montate, containerele vor fi racordate la utilități, iar spațiul interior va fi amenajat și compartimentat atfel încât să facă față cerințelor în vigoare pentru pacienți COVID.

Extensia modulară nu este singura măsură luată la Spitalul Județean, în lupta cu noul coronavirus.

„A fost crescută și capacitatea de testare prin mărirea efectivului de lucru în cadrul laboratorului de biologie moleculară. Au fost supliemtate locurile dotate cu oxigen pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus şi care urmează să fie transferaţi la un spital COVID”, a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU Constanța.

Pe de altă parte, la Morga Spitalului Județean Constanța a fost dislocată o autospecială pentru păstrarea și transportul în regim frigorific. Autospeciala a fost adusă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași și ar urma să fie folosită în situații deosebite.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233