dobroge.tv

Live

CORONAVIRUSUL NU IARTĂ PE NIMENI

CONSTANŢA. În încercarea de a-și salva pacienții, medicii ajung şi ei să fie trataţi pe paturile de spital, de colegii lor

10 decembrie 2020
Publicitate

Peste 1.000 de angajați din sistemul sanitar constănțean s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. Măsurile sporite de protecție din unitățile medicale aproape că nu au nicio șansă în fața răspândirii comunitare. Din păcate, nu sunt puțini cei care ajung să fie tratați pe paturile de spital, de colegii lor.

La începutul lunii martie, era confirmat primul caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din Constanța. La momentul respectiv, anunțul a creat agitație, mai ales că pacientul cu numărul 1 al județului era asistent șef la Secția Medicină Internă 2 de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. La o distanță de 10 luni, noul coronavirus a lovit puternic în angajații din unitățile sanitare din județ.

Peste 1.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate de la începutul pandemiei și până în prezent în rândul personalului din spitalele și clinicile din județul Constanța. Vorbim despre medici, asistenți medicali și personal auxiliar.

Nici managerii instituțiilor medicale nu au scăpat de virus. Spitalul Municipal Medgidia este unitate COVID. Șeful de aici s-a infectat în luna octombrie.

„S-a infectat și soția mea care şapte luni a fost negativă şi a lucrat cu pozitivi”, a declarat Eugen Agliţoiu, manager al Spitalului Municipal Medgidia.

Ambii ar fi luat virusul din comunitate, nu din spital, susține managerul. La fel ar fi pățit și cei aproximativ 30 de angajați din unitate care s-au infectat de la începutul pandemiei. Un argument în acest sens ar fi că în primele 6-7 luni de la apariția virusului în România, cel mult 8 cazuri au fost înregistrate în rândul personalului medical de la spitalul din Medgidia.

„După ce a început transmiterea comunitară şi s-a infectat şi Medgidia şi am avut incidenţă mare de cazuri, a început să crească şi numărul persoanelor infectate din rândul angajaţilor deoarece se infectau foarte mulți din oraș”, a precizat Eugen Agliţoiu.

Așa s-a ajuns ca unii angajați să fie tratați în spital, de către colegii lor. Alții au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase. Din fericire, cei mai mulți au avut forme ușoare și au stat acasă, în izolare. Vestea tristă este că virusul ucide și personalul medical. Printre decese, în Constanța, se numără, o asistentă și un doctor de la Spitalul Județean Constanța. În județ, numărul total al infectărilor cu noul coronavirus a trecut de pragul de 21 de mii de cazuri, dintre care 510 au fost raportate joi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233