dobroge.tv

Live

Constanţa, plină de farmacii: la fiecare colț de stradă, sunt cel puțin 2-3!

11 decembrie 2020
Publicitate

Oamenii sunt dispuși să meargă doar un kilometru pe jos până la cea mai apropiată farmacie. Este rezultatul unui studiu care arată că obiceiurile de consum ale românilor s-au schimbat în pandemie. Astfel că majoritatea se orientează să-și procure cele necesare din proximitatea domiciliului. La Constanța sunt multe farmacii. Mai exact, la fiecare colț de stradă este imposibil să nu întâlnești măcar una.

Există o multitudine de farmacii în oraș. La fiecare colț de stradă, sunt cel puțin 2-3. Acest număr mare s-ar putea datora faptului că oamenii nu vor să se deplaseze mai mult de un kilometru pe jos pentru a-și procura medicamente și suplimentele alimentare de care au nevoie de la farmacie.

În pandemie, acest lucru este benefic, pentru că deplasarea ar trebui să fie cât mai restrânsă, în proximitatea locuinței.

Lanțurile de farmacii domină piața farmaceutică. Acestea acoperă o mare parte din necesarul populației din oraș, existând câte un punct în fiecare zonă.

"Lanțul de farmacii este foarte extins din punctul meu de vedere, avem peste 70 de farmacii în Constanța și în Tulcea. Majoritatea aleg farmacia în funcție de proximitate, ca și distanță undeva la 10-15 minute ar face un pacient pentru a ajunge la farmacie și într-adevăr, suntem prezenți în toate cartierele din Constanța, ceea ce înseamnă că acoperim tot necesarul din zonă", a declarat Ildiz Izet, managerul unei farmacii.

În Constanța sunt prea puține farmacii non-stop. Doar 5 sunt la dispoziția pacienților la orice oră din zi sau din noapte.

Studiul a fost efectuat de Consiliul Concurenței și arată că numărul de tranzacții pe piața farmaceutică a crescut considerabil în ultimii ani, la fel și densitatea farmaciilor. Dacă până acum, exista în medie o farmacie pe o arie de 3 kilometri, raza s-a restrâns la 1 kilometru.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233