dobroge.tv

Live

ANTICORPII ȘI INFECȚIA SARS-COV-2

CONSTANȚA. Testele pentru depistarea anticorpilor, la mare căutare

16 decembrie 2020
Publicitate

După lupta pentru testarea Real Time PCR pentru noul coronavirus, constănțenii își îndreaptă atenția și către testele pentru depistarea anticorpilor. Unii le fac pentru a vedea dacă au trecut prin infecție, alții pentru a ști dacă au căpătat anticorpi și sunt imuni la virusul SARS-CoV-2, măcar pentru o perioadă cât de scurtă de timp. Specialiștii explică acest tip de testare și îndeamnă la prudență

Am făcut aceste teste anticorpi deoarece acum în jur de o lună am avut simptome specifice SARS-CoV-2. După ce au trecut simptomele specifice ne-am dus să facem testele acestea anticorpi, care au ieșit pozitive”, spune o constănțeancă.

Este unul dintre locuitorii orașului care au decis să facă testul pentru detecția anticorpilor IgG și IgM, care ar putea fi produși de organismul uman după expunerea la noul coronavirus. Tânăra spune că a stat aproape 3 săptămâni în casă, cu soțul, în izolare. Nu și-a făcut un teste Real Time PCR și nici nu a sunat la 112.

Nu am fost atât de grav încât să am nevoie de ambulanță”, mai spune constănțeanca.

Iar în clinicile din Constanța, cererile pentru acest tip de testare nu lipsesc.

Reporter: Aici la clinică se fac teste pentru depistarea anticorpilor?

Reprezentant clinică: Da, IgG-ul.

Reporter: IgG-ul și știu că mai era unul, IgM-ul.

Reprezentant clinică: Da, dar asta dacă știți că aveți în prezent. Daca ați avut, nu are rost să-l faceți.

O altă clinică, alt răspuns.

Reporter: Faceți teste pentru depistarea anticorpilor?

Reprezentant clinică: Facem, da. Costă 145 de lei.

Reporter: Și cam în cât timp sosește?

Reprezentant clinică: Cam în două zile lucrătoare.

Inclusiv pe rețelele de socializare, constănțenii se întreabă unde ar putea face această testare, care sunt costurile și, cel mai important, în cât timp primesc un rezultat.

Anticorpii sunt produși de sistemul imunitar atunci când organismul se luptă cu o boală infecțioasă, explică specialiștii. Anticorpii de tip IgM își fac simțită prezența în primele zile de boală și persistă în jur de 2 săptămâni.

Anticorpii IgM sunt primii care apar în organism în cazul unei infecții, iar prezența lor în sânge indică o infecție acută.

În timp apar și anticorpii de tip G, care persistă mai mult, chiar și toată viața, fiind o dovadă că organismul a trecut printr-o anumită boală. În cazul noului coronavirus, însă, infecționiștii îndeamnă la prudență. Motivul? Foarte mulți din foștii pacienți COVID nu au o cantitate suficientă de imunoglobuline G, care să ateste imunitatea.

Indiscutabil că toată lumea urmărește acești parametrii, dar infecția cu SARS-CoV-2 este mai aparte pentru că e un virus care dezvoltă o imunitate de tip celular care, prin testele uzuale, nu este depistabilă. Testele de anticorpi neutralizați care se fac uzual în laboratoare nu pot fi edificatoare pentru foarte mulți pacienți pentru că ele pot fi negative”, spune prof.univ.dr. Sorin Rugină, medic infecționist.

În clinicile din Constanța, testele pentru detecția anticorpilor IgG și IgM costă în jur de 200 de lei. Pentru un singur tip de imunoglobulină, cum ar fi G, costul este în jur de 100 de lei. Rezultatele sosesc în cel mult 3 zile și în cele mai multe cazuri nu este nevoie de o programare pentru recoltare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233