dobroge.tv

Live

Criza medicamentelor, departe de final: Euthyrox și Siofor se găsesc cu dificultate

17 decembrie 2020
Publicitate

Criza medicamentelor este departe de a se sfârși. În farmacii continuă să se găsească foarte greu Euthyrox și Siofor, de pildă, esențiale pentru pacienții cu probleme de tiroidă sau cu diabet. Oamenii sunt puși pe liste de așteptare și până primesc pastilele durează și săptămâni. Reprezentanții farmaciilor spun că nu sunt aprovizionați cu cantitățile necesare.

Anul 2020 a fost dezastruos din punct de vedere medical. Pe lângă criza legată de pandemia de COVID-19, bolnavii care au și alte afecțiuni au avut și au mult de suferit. În această situație sunt cei cu probleme tiroidiene și diabetice. Tratamentul lor este foarte greu de găsit de luni de zile.

Din păcate, aceste medicamente continuă să fie pe lista celor deficitare”, declară Ildiz Izet, manager farmacie.

Pacienții sunt cei care știu, însă, cel mai bine această problemă. Dificil este pentru persoanele care suferă și de tiroidă, și de diabet. Sau care au mai mulți membri de familie cu aceste afecțiuni.

Nu se găsește nici Euthyroxul și nici Siforoul, nici măcar un înlocuitor al acestuia”, spune Carmen Bagas, bolnavă de diabet și tiroidă.

Euthyroxul li se administrează pacienților care au probleme de tiroidă, iar medicamentului, aceștia pot avea efecte adverse destul de serioase.

Iar Sioforul este vital pentru diabetici. Așa își pot ține oamenii afecțiunea sub control.

Aceste boli nu sunt niște boli cu care să poți trăi fără să ți acest tratament”, mai spune Carmen Bagas, bolnavă de diabet și tiroidă.

Reprezentanții farmaciilor susțin că fac tot posibilul pentru a le veni în ajutor bolnavilor. Se fac liste de așteptare și când apare medicamentul, pacienții sunt sunați.

Nu primim cantități suficiente față de cererea din piață dar avem și o listă de așteptare. Încercăm să îi ajutăm pe toți pacienții”, mai spune Ildiz Izet, manager farmacie.

În România sunt aproximativ un milion jumătate de bolnavi de diabet, însă doar 900 de mii ar beneficia de tratament, potrivit statisticilor. Cât despre tiroidă - numărul celor care au nevoie de medicamente ajunge la un milion.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233