dobroge.tv

Live

Faza a doua de imunizare, la Constanţa: persoanele vârstnice sau cele cu afecțiuni cardiovasculare, printre categoriile ce vor fi vaccinate

05 ianuarie 2021
Publicitate

Două centre de vaccinare va avea municipiul Constanța pentru faza a doua de imunizare. Mai multe cabinete vor fi amenajate la Pavilionul Expozițional și la Spitalul Modular de pe stadionul Portul. Persoanele vârstnice sau cele care au afecțiuni cardiovasculare se numără printre categoriile ce vor fi vaccinate în a doua fază.

La sfârşitul lunii ianuarie, ar urma să înceapă a doua fază de vaccinare, destinată populației cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Iar în aceste condiții, autoritățile locale au început pregătirile pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare în condiții de siguranță. Două centre vor exista pentru a doua fază în municipiul Constanța.

Unul dintre centrele de vaccinare va fi la Pavilionul Expozițional. Spațiul va fi amenajat corespunzător, iar municipalitatea se va ocupa de compartimentare și branșare la utilități.

Fiecare cabinet al centrului va fi dotat cu mobilier specific activității de vaccinare: mese speciale, scaune, dar și echipamente și produse pentru asigurarea igienei și curățeniei. La fel se va întâmpla și în al doilea centru.

Acțiunea de imunizare se va desfășura și la spitalul modular, amplasat pe stadionul Portul. Și aici, se vor lua toate măsurile pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare fără probleme.

Cele două centre din municipiu vor avea, în total, 32 de cabinete, după cum au anunțat autoritățile publice locale.

„Dorim în acest fel să putem într-un timp scurt să vaccinăm cât mai multă lume”, a spus Cristina Schipor, director DSP Constanța.

Dozele de vaccin vor fi distribuite, la momentul respectiv, de la Centrul Regional de Stocare de la Spitalul Militar Constanța. Centrele medicale vor funcționa după ce vor fi evaluate și autorizate de Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233