dobroge.tv

Live

TRATAMENT DUPĂ VINDECAREA DE CORONAVIRUS

Recuperare post-COVID la Sanatoriul din Techirghiol: pacienții vindecați, pot scăpa mai ușor de sechelele rămase

14 ianuarie 2021
Publicitate

Sanatoriul din Techirghiol îi ajută pe cei care au fost infectaţi cu COVID să scape de sechelele rămase după vindecare. Medicii de aici folosesc terapii Electromagnetice de Înalta Intensitate, tuneluri cu vacuum și aparate de gimnastică cu senzori care analizează mișcarea pacientului în fiecare secundă. Sanatoriul e de Stat, iar costurile sunt suportate de Casă Națională de Asigurări de Sănătate.

Sechelele după COVID pot fi multiple și foarte diverse, de la pacient la pacient, însă la Sanatoriul balnear din Techirghiol medicii au pus la punct scheme de tratament specifice fiecărui segment din corp ce a fost afectat de boală. Tratamentul care folosește curenți de înalta intensitate e folosit de pacienții rămași cu sechele ale plămânilor. Aparatul reglează curenții induși în organism și personalizează în aceste fel terapia.

Se bazează pe un curent de înaltă frecvență a câmpului electromagnetic. Procedura are beneficii foarte bune. Se poate aplica pacienților post-COVID”, spun reprezentanți instituției.

Ca să-mi recapăt respirația normală și să recapăt rezistența la efort. Am rămas c-o oboseală cronică. Când urc scări, când fac un efort mai susținut încep să gâfâi. Am momente când respir și nu mi se-ncarcă până la maximum. Deci casc și nu mi se-ncarcă până la maxim plămânul cu oxigen”, spune Irina Dragomir, pacient.

În alte cabinete de tratament există tuneluri cu vacuum care creează o presiune pe țesuturile moi și forțează sistemul circulator să vindece mai repede pagubele produse de coronavirus.

Vacumetrul îl folosim în reabilitarea funcțională a pacienților post-COVID. Acest aparat permite fără prea multe contraindicații, terapia la majoritatea pacienților cu Sechele. Efectul principal este de refacere tisulară, deci e extrem de important”, declară Mădălina Iliescu, medic terapeut.

Reporter: Câte ședințe faceți?

Pacientă: 10.

Reporter: Și cât durează o ședință?

Pacient: Între 20 și 30 de minute.

Coronavirusul lasă urme adânci și pe articulații și pe capacitatea organismului la anduranță. În Sanatoriul Techirghiol au fost montate computere care analizează mersul pacientului pe bandă de cauciuc și îi reglează în timp real postura și viteză de parcurs. Este tehnologie de ultimă oră iar efectul față de vechile tehnologii este vizibil chiar pe loc.

Excelent! Foarte bine mă simt. Eu fac bazinul dimineața, împachetări cu nămol, curent interferențial magento, ultrasunet, masaj, kineto”, spune Florentina Botez, pacient.

Iar tunelurile cu inducție electromagnetică se adresează tuturor pacienților post-COVID, indiferent de localizarea sechelelor rămase după vindecare.

Este o terapie a organismului în general care ajută la refacerea totală, inclusiv pe partea psihică și să nu uităm că în afectările post-COVID avem, o afectare cognitivă, secundară, pe care pacientul nu o conștientizează de la început și care-l împiedică în reintegrarea socio-profesională și familială”, mai spune Mădălina Iliescu, medic terapeut.

Avem o echipă de medici și personal medical pregătite excelent la această școală a pandemiei. Dispunem de aparatură modern”, declară Roxana Almășan, manager Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

La Techirghiol pacienții ajung cu trimitere de la medicul de familie iar costurile tratamentului sunt suportate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233