dobroge.tv

Live

Vaccinarea antigripală, gratuită pentru toată lumea

15 ianuarie 2021
Publicitate

Campania de vaccinare antigripală a fost extinsă. Mai mult, toți oamenii vor avea acces la vaccinarea gratuită, fără a se mai ține cont de prioritizarea impusă de grupele de risc. Până acum, aveau prioritate la vaccinare copiii, bătrânii și cei care sufereau de afecțiuni cronice.

Un domn s-a vaccinat în fiecare an. Acum, din cauza pandemiei, a fost cu atât mai interesat să se vaccineze din timp.

De doi ani de zile mă vaccinez. Este eficient, eu nu am răcit deloc”, spune un constănțean.

El crede că toți oamenii ar trebui să se imunizeze, nu doar categoriile de risc.

Este bine. Cine vrea sănătate, de ce să dea cu piciorul?”, mai spune constănțeanul.

Există însă și sceptici. Pentru ei, imunizarea nu reprezintă o prioritate, iar sistemul natural de apărare al organismului este suficient în sezonul rece.

Nu m-am vaccinat niciodată. Și nici nu am avut probleme. Deci dacă ai o imunitate bune, nu e voie ca să o strici”, spune un alt constănțean.

Ministrul Sănătății a aprobat recent extinderea campaniei de vaccinare antigripală. Mai mult decât atât, toți oamenii vor avea prioritate la vaccin, nu doar persoanele din grupele de risc.

Până acum, prioritate la vaccinare aveau persoanele vârstnice, copiii și cei care sufereau de afecțiuni cronice. Însă, de acum, în campania de vaccinare, această prioritizare nu va mai fi necesară și toți se vor putea vaccina gratuit.

În acest an, constănțenii au fost mai interesați ca niciodată de vaccinul antigripal. Stocurile s-au epuizat rapid, iar la farmacii au fost întocmite lungi liste de așteptare.

În acest sezon, cererea de vaccinare este una destul de mare. Pacienții sunt doritori, vor să se vaccineze. Vaccinul se găsește în farmaciile noastre, atât cel pentru adulți, cât și cel inter nazal pentru copii. Am avut liste mari de așteptare, unii pacienți au așteptat alții nu au mai vrut”, declară Ildiz Izet, manager farmacie.

Medicii de familie îi liniștesc pe pacienți și le transmit că sunt doze suficiente, mai ales că a fost prelungită perioada de vaccinare.

Am avut doze suficiente. Eu în momentul acesta nu mai am vaccin antigripal dar am înțeles că sunt colegi, medici de familie, care mai au la cabinete. Lumea a venit, a întrebat. Am avut”, declară Despina Vafiadis, medic de familie.

Perioada de vaccinare a început după 15 octombrie, pentru ca imunizarea să dureze până la sfârșitul sezonului rece, în martie. Anul acesta s-au comandat de două ori mai multe doze față de anul trecut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233