dobroge.tv

Live

Diferențele de temperatură, pericol pentru sănătate: medicii recomandă atenție sporită la imunitate

20 ianuarie 2021
Publicitate

Săptămâna a început cu temperaturi negative și se va termina cu vreme de primăvară, la malul mării. Constănțenii se bucură de temperaturile în creștere și au ieșit deja în parcuri și la plimbare. Atenție, însă-aceste schimbări bruște ale valorilor termice pot fi dăunătoare pentru organism, atrag atenția medicii.

Domnul Nicolae a ieșit în parc, ca să profite de soare. Deși se bucură că vremea se încălzește, bărbatul știe că asemenea fluctuații nu sunt normale în luna ianuarie.

Imposibil să fie nu fie frig. Mai bine mai frig, nu-i normal temperatura asta în mijlocul iernii”, spune domnul Nicolae.

Organismul este luat prin surprindere, spune el și de aceea este nevoie de îmbrăcăminte adecvată.

Este să știți, este periculos. Aceeași îmbrăcăminte trebuie să ai, nu trebuie să te relaxezi”, mai spune domnul Nicolae.

Alți constănțeni, nu își fac probleme. Ei se bucură că vremea se va încălzi și speră ca gerul să nu mai vină.

Sperăm să se încălzească în continuare, să avem zile frumoase”, spune o constănțeancă.

Șapte grade. Atât arătau termometrele la malul mării, la ora amiezii. Asta în condițiile în care ieri, 19 ianuarie, au fost valori negative, iar mâine, 21 ianuarie se anunță temperaturi și mai mari decât cele de astăzi. Specialiștii spun că aceste fluctuații pot fi periculoase pentru sănătate.

Medicii spun că fluctuațiile de temperatură mai mari de patru grade afectează în mod negativ organismul. Schimbările bruște de vreme atrag după sine probleme de sănătate. Corpul uman se adaptează la schimbări în 14 zile.

Schimbările bruște afectează sănătatea pentru că organismul trece brusc, termoreglarea se face mai greu, suntem obișnuiți acum cu frigul, să ne îmbrăcăm mult mai gros. A doua zi este foarte cald și trebuie să ne adaptăm ținuta la regimul termic de afară”, declară doctor Despina Vafiadis, medic de familie.

Cel mai important în această perioadă este să avem grijă de noi, iar dacă este cazul să luăm suplimente care întăresc sistemul imunitar.

Trebuie să avem grijă de imunitate. Să încercăm să consumăm și suplimente care ne ajută în imunitate. Să purtăm măști și să fim atenți la vremea de afară”, mai spune doctor Despina Vafiadis, medic de familie.

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi ți în următoarele zile, iar în weekend valorile vor fi mult peste cele normale pentru această perioadă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233