dobroge.tv

Live

CAMPANIA DE VACCINARE

Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional din Constanța se deschide începând de luni

04 februarie 2021
Publicitate

De luni se deschide centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional. Asta nu înseamnă, însă, că în Constanța se vor vaccina mai multe persoane sau vor există două centre, așa cum se stabilise inițial. Motivul este simplu: toată activitatea de vaccinare de la Spitalul Modular se mută la Pavilion. Autoritățile spun că au luat această decizie pentru siguranța cetățenilor, țînând cont de tragedia petrecută la Spitalul Matei Balș din București. Spitalul Modular ar fi ridicat câteva semne de întrebare.

Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional este gata în proporție de 99 la sută este gata. Și, de luni, dau asigurări reprezentanții municipalității, va deveni funcțional. Într-o primă etapă, centrul de la pavilionul expozițional va avea fi două cabinete pentru triaj și consult medical și șase fluxuri de vaccinare.

George MĂNDILĂ, consilier în cabinetul primarului municipiului Constanța: „E vorba de fluxurile de vaccinare de la spitalul modular. Preluăm de acolo tot ceaa ce înseamnă platformă, vaccinări. Să vină de luni dimineața, de la ora 8, aici la pavilionul Expozițional. La Spitalul modular, în momentul în care deschidem aici, activitatea noastră va înceta. Tot ce înseamnă programare și vaccinare se transferă la Pavilionul Expozițional”.

Cu alte cuvinte, municipiul va avea, de săptămâna viitoare tot un singur centru de vaccinare, chiar dacă se deschide cel de la Pavilionul Expozițional. Reprezentanții Primăriei mai spun că de luni, la Spitalul Modular, se va vaccina doar personalul propriu, al unității, acolo urmând să mai funcționeze doar două fluxuri. În timp, însă, și acelea s-ar putea mută la Spitalul Militar. Decizia că fluxurile de la Spitalul Modular de pe Stadionul Portul să fie mutate la Pavilionul Expozițional ar fi fost luată în urmă unor consultări cu mai multe autorități.

George MĂNDILĂ: „În lumina evenimentelor recente și tragice de la București, de la Matei Balș, am luat hotărârea că aici este un spațiu mult mai sigur. Și-atunci considerăm că am luat o decizie sănătoasă și înțeleaptă să mutăm toată activitatea aici.”

Capacitatea maximă de vaccinare, la șase fluxuri, va fi de 450-500 de persoane pe zi. În funcție de numărul de fluxuri care în timp va fi aprobat de Ministerul Sănătății, Pavilionul poate ajunge până la o capacitate de 40 de fluxuri. Iar la nevoie, în cazul în care sunt și suficiente doze de ser anti-Covid, pot fi realizate până la 60 de fluxuri la centrul din Mamaia. Pe de altă parte, de luni, la Pavilion, trebuie să existe și personal calificat. Mare parte din medicii și asistenții care activau la Spitalul Modular făceau parte din rețeaua școlară și de săptămâna viitoare vor merge în unitățile de învățământ.

Centrul de vaccinare va avea nevoie și de personal special. Tocmai de aceea, municipalitatea caută colaboratori: medici, asistenți medicali și registratori. Deocamandată, costurile cu vaccinarea sunt suportate de municipalitate. Ulterior, sumele vor fi decondate de Guvern.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233