dobroge.tv

Live

Vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca a început la Constanța: aproape 1.000 de persoane, imunizate luni

15 februarie 2021
Publicitate

A început vaccinarea cu serul AstraZeneca și la Constanța. 18.000 de doze au ajuns la centrul regional de depozitare din județ. Din cauza numărului tot mai mare de programări, Primăria Constanța a suplimentat fluxurile de vaccinare cu încă șase. Oamenii au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a primi prima doză de ser.

Vaccinul AstraZeneca este disponibil începând de astăzi și la Constanța! Oamenii au venit încă de la primele ore ale dimineții ca să își primească doza de sănătate. Înarmați cu speranța unui viitor mai sigur și aproape de cei dragi, primele pe listă au fost persoanele vârstnice.

Constănțeancă: Sperăm că de-asta am și venit să ne vaccinăm. Ca să avem imunitate, ca să putem merge de copii.

Reporter: Ați venit la rapel?

Constănțeancă: La rapel, da.

Reporter: Și cum vă simțiți?

Constănțeancă: Momentan bine, da am niște comorbidități, mai multe boli și stau cam așa.

Programarea pentru AstraZeneca a început pe 10 februarie și se realizează într-o sesiune de 20 de zile, între 15 februarie și 6 martie.

Centrul Regional de Depozitare Constanța a primit 18.00 de doze. La Pavilionul Expozițional din Constanța funcționează în acest moment șase fluxuri care pot vaccina până la 360 de persoane pe zi”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Spre deosebire de Pfizer, AstraZeneca vine în flacoane de câte 10 doze, așadar pentru 10 persoane. Acest vaccin poate fi păstrat la frigider timp de 48 de ore, după ce este desfăcut.

Dacă flaconul a fost deschis și totuși continuă perioada de vaccinare însă la intervale neregulate, acesta are termen de valabilitate de șase ore.

Tot astăzi au ajuns la centrul de vaccinare și constănțenii care sunt deja la a doua doză din vaccinul Pfizer.

Reporter: Cum vă simțiți?

Constănțeancă: Bine, foarte bine.

Reporter: Ați avut ceva reacții alergice?

Constănțeancă: Nu, nici la primul, nici acum. Deocamdată nu, poate pe parcurs.

Reprezentanții Primăriei au luat măsuri și au suplimentat numărul de fluxuri cu încă șase, odată cu sosirea noului vaccin la Constanța.

Am mărit capacitatea de înregistrare a tabletelor și implicit a computerelor care eliberează adeverințe. Pe ziua de azi, așteptăm până la finalul zilei aproximativ 1.000 de persoane pe cele 14 fluxuri de vaccinare. Este cald înăuntru, este curat și în momentul în care nu se formează aglomerație de dimineață, totul decurge foarte repede. Nu este nevoie de mai mult de 30 de minute din momentul în care intri în centru și până ieși pe partea cealaltă deja vaccinat”, a declarat George Măndilă, reprezentant Primăria Constanța.

În fiecare zi vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca până la data de 11 aprilie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233