dobroge.tv

Live

Măsurile sanitare din pandemia de COVID-19 au redus cazurile de Hepatita A cu peste 70%: medicii sunt însă de altă părere

17 februarie 2021
Publicitate

Masca de protecție, dezinfectant și spălat mai des pe mâini- sunt armele cu care am fost nevoiți să luptăm împotriva pandemiei de COVID. Aceste măsuri au și o consecință pozitivă. În ultimul an, au fost înregistrate cu 70% mai puține cazuri de Hepatita A. Pe de altă parte, specialiștii spun că, de teama infectării cu COVID, a fost mai mic numărul bolnavilor care s-au prezentat la cabinete, acesta fiind motivul pentru care rata îmbolnăvirilor a scăzut dramatic.

Acest domn este nedespărțit de sticluța cu dezinfectant. De la începutul pandemiei, are grijă ca mâinile sale să fie mereu curate. Mai mult, familia lui a alocat un buget special soluțiilor de curățat cu proprietăți antibacteriene.

Pui mâna, îl iei acasă. Trebuie să avem la noi”, spune un constănțean.

La aproape un an de la apariția primului caz de COVID-19 în România, am început să ne spălăm mai des pe mâini, să purtăm măști și, pe cât posibil, să păstrăm distanța fizică. Iar în tot haosul generat de situația pandemică, există și o parte bună. Pentru că oamenii au fost mai atenți, a scăzut rata de infectare cu alți viruși.

De la începutul pandemiei de COVID, cazurile de infectare cu virusul hepatic A au scăzut considerabil. Datorită măsurilor de igienă sporite, cazurile de Hepatită au scăzut cu peste 70%.

Medicii sunt însă de altă părere. Ei spun că, de teama infectării cu COVID, cei care suferă de alte boli au preferat să nu se prezinte la cabinete, iar acesta ar fi motivul pentru care cifrele sunt în scădere.

Nu au avut unde să se înregistreze și s-au înregistrat cu 70% mai puțini pacienți diagnosticați cu cancer, cu 70% mai puțini pacienți cu HIV, cu 70% mai puțini pacienți cu hepatite cronice B, C, 70% mai puțini pacienți cu boli cronice de orice fel. Pentru că pacienții aceștia nu au mai avut unde să se ducă și au venit într-un hal fără de hal. Pacienții cu HIV au venit în stadiu terminal pentru că anul trecut nu au mai avut unde să se adreseze, să-și facă analize și le-a fost frică să se ducă prin tot felul de spitale”, a declarat dr. Irina Dumitru, medic infecționist.

Hepatita virală A are o perioadă de incubație de două-șase săptămâni. Boala nu cronicizează şi virusul nu persistă în organism. Manifestările clinice apar în primele două săptămâni prin febră, oboseală, dureri musculare, lipsa poftei de mâncare, greaţă şi vărsături.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233