dobroge.tv

Live

STUDIU ASTRAZENECA

Copiii ar putea fi vaccinați anti-COVID în primăvara acestui an: părinții sunt reticenți atunci când vine vorba de a-i imuniza pe cei mici

03 martie 2021
Publicitate

Vaccinul anti-COVID pentru copii, posibil în primăvara acestui an. Este estimarea unor medici de la Spitalul Clinic Floreasca din București. Serul de la AstraZeneca este deja în studiile cercetărilor, însă, în acest moment, cei mai mulți părinți sunt reticenți atunci când vine vorba de a-i imuniza pe cei mici.

„Deocamdată nu, deci asta este decizia mea și categoric nu. Acum, în prezent, nu știu ce va fi pe viitor”, spune o mămică.

Cu scepticism – așa privesc multe mămici constănțene o posibilă vaccinare a copiilor împotriva noului coronavirus. În lipsa unor studii amănunțite, dar și a informațiilor necesare de care părinții au nevoie, imunizarea celor mici nu pare a fi luată în calcul.

Nu știu, o să mă gândesc, o să investighez situația, o să mă documentez și apoi vom da curs sau nu acestei inițiative”, spune o altă mămică

Cred că trebuie să mă mai informez, eu ca părinte l-am făcut, dar mă gândesc că este prea rapid făcut”, spune o mămică.

Nu numai părinții au nevoie de lămuriri suplimentare, ci și medicii.

Deocamdată citesc, mă documentez, aștept studii și atunci când mă voi lămuri, atunci voi face și recomandările de rigoare. Sigur că părinții sunt rezervați pentru că mă întreabă și pe mine ce părere am, dar încă nu mi-am făcut o părere, mai ales când vine vorba de copii. Sunt medic pediatru de 35 de ani, am vaccinat, cred în vaccinuri și cred în continuare, dar când este vorba de ceva nou, trebuie să mă documentez puțin mai mult, ca să nu le fac rău”, a declarat dr. Eugenia Munteanu, medic pediatru.

Sunt, însă, și părinți, care consideră că vaccinarea este foarte importantă pentru cei mici. Mai ales pentru că stau în colectivitate și, odată ajunși acasă, pot transmite virusul.

Eu mi-am făcut vaccinul cu Pfizer, la începutul anului, și dacă va fi și pentru copii, n-am nicio reținere. Toate vaccinurile le-am făcut și sunt de acord”, spune o altă mămică.

Pfizer, Moderna și AstraZeneca sunt cele trei vaccinuri folosite acum în România.

În acest moment, la nivel internațional, vaccinurile existente pe piață nu sunt destinate copiilor sub 16 ani.

Acest lucru se poate schimba cât de curând. AstraZeneca a anunțat că a început studiile clinice ale vaccinului contra COVID-19 și pentru categoria de vârstă șase - 17 ani. 300 de copii ar fi incluși în studii, potrivit companiei. Ar fi vorba despre o extindere a serului deja existent către o nouă categorie de vârstă, iar vaccinul ar putea fi gata pentru copii chiar în această primăvară.

Peste 68 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca, au fost efectuate în județul Constanța de la debutul campaniei de imunizare și până miercuri dimineața.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233