dobroge.tv

Live

Medicii de familie vor avea teste rapide în cabinete: este propunerea secretarului de stat în Ministerul Sănătății pentru a crește capacitatea de testare

25 martie 2021
Publicitate

Teste antigen rapide în cabinetele medicilor de familie. Este propunerea secretarului de stat, Andreea Moldovan. Autoritățile doresc creșterea capacității de testare, mai ales în această perioadă în care cazurile de îmbolnăvire au explodat. Totodată, guvernanții îndeamnă la testare și prudență și în rândul elevilor și al cadrelor didactice.

Ne aflăm în plin val de pandemie. Cazurile de COVID-19 se înmulțesc pe zi ce trece, iar constănțenii de voie sau de nevoie se testează. Cei mai mulți dintre ei preferă să-și facă testul acasă, fiind ușor de folosit și cu rezultate bune la persoanele cu simptome sugestive. Alții, și-au verificat starea de sănătate în unitățile medicale.

M-am testat. Am fost internată în spital și m-a testat acolo de două ori. De ambele dăți am ieșit negativă”, spune o constănțeancă.

Da, pentru că am și avut. Doar ce am ieșit de vreo săptămână din izolare”, spune o altă constănțeancă.

În situația pandemică în care ne aflăm, autoritățile propun introducerea testelor antigen în cabinetele de medicină de familie. Pacienții privesc cu ochi buni această măsură.

Da, ar fi foarte util având în vedere faptul că din ce în ce mai multe persoane se îmbolnăvesc și atunci le-ar depista mai repede și probabil că nu ar mai fi atât de multe cazuri”, spune o constănțeancă.

Și medicii de familie sunt de părere că distribuirea testelor antigen în cabinete reprezintă un ajutor.

O să le folosim la pacienții pe care îi suspectăm, cei cu viroze și nu numai pentru că suspiciunea de COVID este într-o multitudine de simptome și într-o multitudine de afecțiuni. Am efectuat câteva teste. Nu la cererea pacienților, în niciun caz. Doar la indicația mea și la insistența mea”, a declarat Despina Vafiadis, medic de familie.

Secretarul de stat, Andreea Moldovan a făcut de asemenea un apel către școli, să-i testeze pe elevi de COVID acolo unde există suspiciuni pentru a preîntâmpina eventualele apariții nedorite de COVID-19.

După aproape o lună și jumătate de când s-au întors în bănci, au apărut inevitabil și primele cazuri de Covid-19 în unitățile de învățământ. Cu toate acestea, testele rapide puse la dispoziție în școli nu prea au fost folosite.

DSP Constanța a distribuit până în acest moment 20.032 de teste antigen în 200 de unități. Dintre acestea, au fost folosite 477”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Amintim că pentru persoanele care prezintă simptome specifice de Covid-19, testele antigen sunt potrivite pentru aflarea unui rezultat, în schimb, pentru pacienții asimptomatici testul Real Time PCR rămâne cel mai concludent.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233